Jak w koncu z tą regulacją gaźników..?
• Strona 1 z 1
Jak w koncu z tą regulacją gaźników..?
Witam. Posiadaczem jestem Bandita 400 i potrzebuje wyrgulowac gazniki. normalnie to u mechanika 180zl-200zl. Ale rozmawialem z jednym z posiadaczy tez bandita400 i mowil ze wyciagnol sam gazniki dal do regulacji i wlozyl tez je sam i zaplacil mniej(90-100zl) ale zastanawia mnie jedno... Przeciez Synchronizacje trzeba zrobic.??!! i to trzeba moto byc przeciez...
Wiec niepojmuje tego.? Co wy na to..?! PS: Mechanik ma zaklad, sklep i sprawdzony jest przez wielu jak by co.

- Koniulol
- Świeżak
regulacja gaznikow bez silnika? Ten mechanik to jakis magik jest... Moze je tylko wyczyscil, dlatego kolega zaplacil mniej... 

Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
- Szymen1111
- Świeżak
Regulacja gaźników które są wyjęte z motocykla? Nigdy w życiu, a tym bardziej sunchronizacja. Najszybciej zostały wyczyszczone i może ustawiono poziom poływaka i poziom paliwa to wszystko.
Troche przesadzasz z tą ceną za kompletną regulacje gaźników,da sie taniej.
Pozdrówka
Troche przesadzasz z tą ceną za kompletną regulacje gaźników,da sie taniej.
Pozdrówka
- adamhornet
- Świeżak
Nie znacie się. Mechanik podpiął gaźnik do laptopa i odczytał ostatnie parametry pracy. Wrzucił to do zkrakowanego programu SuperUstawiaczGaźników który to ten gaźnik wyregulował i wgrał najnowszy soft odtwarzający MPEG i MP4. Wystarczyło parę minut...
- kuptel
- Świeżak
kuptel napisał(a):Nie znacie się. Mechanik podpiął gaźnik do laptopa i odczytał ostatnie parametry pracy. Wrzucił to do zkrakowanego programu SuperUstawiaczGaźników który to ten gaźnik wyregulował i wgrał najnowszy soft odtwarzający MPEG i MP4. Wystarczyło parę minut...
Innego sensownego wytłumaczenia nie ma...
-
adam_89 - Stały bywalec
Chodzilo pewnie nie o regulacje tylko o czyszczenie.
W twoim przypadku rowniez radze oczyscic, i to uzywajac myjki chemicznej lub ultradzwiekowej, a dopiero potem regulowac.
Wyczyszczenie spowoduje znaczne ulatwienia przy regulacji.
Adam M.
W twoim przypadku rowniez radze oczyscic, i to uzywajac myjki chemicznej lub ultradzwiekowej, a dopiero potem regulowac.
Wyczyszczenie spowoduje znaczne ulatwienia przy regulacji.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
nom jak z jednym mechanikiem gadalem to mowie "bo do tej regulacji to wakuometry sa potrzebne no nie" a on mowi "oczywiscie":)) a z drugim to mi powiedzial ze z czyszczeniem itp to 200zl ale to jest chyba jasne ze regulacje z wakuometrami sie przeprowadza:)
A mam pytanie czy jak sÄ… iglice wytarte to moze wystepowac przez to "dziura w gzie"...?;/
A mam pytanie czy jak sÄ… iglice wytarte to moze wystepowac przez to "dziura w gzie"...?;/
- Koniulol
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość