Pytanie dotyczące plastików i nie tylko.
• Strona 1 z 1
Pytanie dotyczące plastików i nie tylko.
Witam jestem posiadaczem Peugeot'a xr6. Chciałbym go przerobić na street'a mianowicie na takie cudo:
http://www.kirikoo.net/images/7hybride- ... 181317.jpg
Mam pytanie czy jest tu jakoś więcej roboty ? czy wystarczy kupić przednią owiewke i ściągnąć boczne plastiki?
P.S. To będzie mój pierwszy street więc jestem noobek w tych sprawach. Narazie za optyke się zabiore jak będzie kasa to tuning mechaniczny.
http://www.kirikoo.net/images/7hybride- ... 181317.jpg
Mam pytanie czy jest tu jakoś więcej roboty ? czy wystarczy kupić przednią owiewke i ściągnąć boczne plastiki?
P.S. To będzie mój pierwszy street więc jestem noobek w tych sprawach. Narazie za optyke się zabiore jak będzie kasa to tuning mechaniczny.
- diablo951
- Świeżak
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Jesli mam byc szczera, to wszystkie te street-owiewki co sa na Allegro to szit jakich malo. To tak jak diody w calibrze. Lampy w tych plastikach to jedna wielka porazka, jak ktos kiedys ladnie okreslil - sa tam mocowane halogeny kuchenne. Chyba, ze robisz psa - to nie ma problemu. Ale tuning optyczny motocykla, ktorym chcesz sie poruszac normalnie po drogach, powinien byc na jako-takim poziomie. A te wszystkie UFOle to klapa konkretna jest. Jak dla mnie obrzydzanie moto. Bez urazy dla posiadaczy takowych...
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
Popieram patty
dlatego do mojego street. założyłem plastik własnej roboty.
Jak dla mnie obecnie najlepsze rozwiązania to zakup lampy z nowoczesnego sprzęta z ostatnich kilku lat i dorobienie do tego własnej owiewki.
Dzisiejsze lampy są bardzo kompaktowe i można się z nimi pobawić.
A co do całości - to musisz się liczyć z odcinaniem od ramy elementów mocujących owiewki i upakowaniem instalacji i linek. No ale to w sprzętach "mocno plastikowych"

Jak dla mnie obecnie najlepsze rozwiązania to zakup lampy z nowoczesnego sprzęta z ostatnich kilku lat i dorobienie do tego własnej owiewki.
Dzisiejsze lampy są bardzo kompaktowe i można się z nimi pobawić.
A co do całości - to musisz się liczyć z odcinaniem od ramy elementów mocujących owiewki i upakowaniem instalacji i linek. No ale to w sprzętach "mocno plastikowych"
- Załączniki
-
- PICT2338.JPG (55.39 KiB) PrzeglÄ…dane 1697 razy
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
Patty jakiego psa?:) Plastik z allegro masz racje szajs ale powiem ci że mam podobne gówinka w swoim motorku bo tu jest mowa o 50ccm. Moim zdaniem ładniej wygląda xr6-tka street od standardu, oczywiście o gustach nie dyskutuje. Falconiforme czytaj uważniej..
P.S. Zastanawiam się jeszcze nad tym by nie zmienić tylko przedniej owiewki ciekawe jak by to wyglądało.
P.S. Zastanawiam się jeszcze nad tym by nie zmienić tylko przedniej owiewki ciekawe jak by to wyglądało.
- diablo951
- Świeżak
Pies - spolszczona nazwa od stunt-dog'a, czyli typowe moto tylko do stuntu a nie jezdzenia po ulicach.
Grzybu - widze lampa najprawdopodobniej od Gilery Runner, czyz nie?
Nie bylo problemow z zamocowaniem i podlaczeniem? Na to wyglada, ze lampy bedziemy miec takie same, ale inne owiewki... 
Grzybu - widze lampa najprawdopodobniej od Gilery Runner, czyz nie?

-
Ooo
No to czekam na fotkÄ™
Ale muszę powiedzieć, że zawiodłem się na skuteczności tego światła. Szczerze, to daje niewiele lepsze światło od tych "kuchennych" (szczególnie długie, mijania jest ok.), ale bardzo mi się podoba postojówka.
Co do mocowania to powyginane aluminiowe płaskowniki przykręcane do górnej półki i dołem do dolnej półki załatwiły sprawę. z kablami nie ma problemu - lutownica to podstawa
Również moim patentem jest zamontowanie w kątach lampy pomarańczowych żarówek kierunkowskazów. Dzięki temu nie musiałem się zastanawiać, gdzie je umieścić na motocyklu.
Patty - co za sprzęta "dopieszczasz"?

Ale muszę powiedzieć, że zawiodłem się na skuteczności tego światła. Szczerze, to daje niewiele lepsze światło od tych "kuchennych" (szczególnie długie, mijania jest ok.), ale bardzo mi się podoba postojówka.
Co do mocowania to powyginane aluminiowe płaskowniki przykręcane do górnej półki i dołem do dolnej półki załatwiły sprawę. z kablami nie ma problemu - lutownica to podstawa

Również moim patentem jest zamontowanie w kątach lampy pomarańczowych żarówek kierunkowskazów. Dzięki temu nie musiałem się zastanawiać, gdzie je umieścić na motocyklu.
Patty - co za sprzęta "dopieszczasz"?
-
Grzybu - Bywalec
Ja z mocowaniem samej owiewki nie bede miec problemu bo jest zamowiona z dodatkowymi uchwytami i indywidualnym spasowaniem do mojego moto. Tylko wlasnie zastanawiam sie nad kwestia kabli i samej lampy, bo nie wiem jak z kolei ona bedzie siedziec w tej owiewce. Jak cos to rzeczywiscie pobawie sie lutownica (na szczescie bylo mi dane poznac tajniki lutowania, hehehehe).
A dopieszczam mojego Bandyte. Po dzwonie stwierdzilam, ze jak remontowac to na calego
Oryginalna lampa juz przy zakupie byla w cienkim stanie a mi marzyla sie jej zmiana. Mam wiec okazje i cala zime na zabawe
Pozdro
A dopieszczam mojego Bandyte. Po dzwonie stwierdzilam, ze jak remontowac to na calego

-
Czyżbyś zamówiła coś co proponuje do tej lampy firma plastbike (to co mają przy gixerze na stronie głównej) Myslałem o tym, ale nijak tam nie zmieszczę okrągłych zegarów a za moją owiewką mieszczą się oba zegary, z profilu osłona jest dość zwarta, wygląda proporcjonalnie a i jak się dobrze do baku przytule, to kasku nie zrywa przy wyższych prędkościach. W końcu to nie typowy pies - namiastka ochrony przed oporem powietrza i co ważniejsze owadami się przydaje
A więc życzę pomysłowości w twórczości. He, he - ja też zimą zamierzam działać dalej, ale tylko pod warunkiem, że spadnie śnieg

A więc życzę pomysłowości w twórczości. He, he - ja też zimą zamierzam działać dalej, ale tylko pod warunkiem, że spadnie śnieg

-
Grzybu - Bywalec
Dokladnie tak, z tym, ze kazalam sobie zrobic specjalna przymiarke. To jest jedyna owiewka na naszym rynku ktora mi sie podoba i ktora widze u siebie w moto
Za doplata zrobia mi do niej dobrane mocowania, zebym nie musiala kombinowac przy samej maszynie. Juz Suze kupilam z bajeranckim nadkolem i takim sobie plugiem. Dzisiaj jade po nowa kierownice. Jakbym nie musiala kupowac chlodnicy i uszczelniaczy, tobym pewnie juz miala zmienione kierunki (nie moge patrzec na te oryginalne kwadraciaki wystajace po pol metra z kazdej strony
). Poza tym mam do zaplacenia 200zl zaleglego mandatu i zadupek do klejenia
Reszte czesci sciagne z zagranicznych ofert, bo u nas lipton z nedza. Nie chce tez go przesadnie porobic, zeby nie stracil swojej bandyckiej klasy. Na przyszly sezon powinien juz byc ladnie podrasowany.

Reszte czesci sciagne z zagranicznych ofert, bo u nas lipton z nedza. Nie chce tez go przesadnie porobic, zeby nie stracil swojej bandyckiej klasy. Na przyszly sezon powinien juz byc ladnie podrasowany.
-
Szacun
SwojÄ… drogÄ… - biorÄ…c pod uwagÄ™ dzwona i mandat Bandit chyba do Ciebie pasuje
- szczególnie porobiony na łobuza
Edit:
Tymbardziej liczę na fotkę. Chętnie widzę sprzęta przed i po inwencji
A może pomyśl o kierunkach w lampie - tak jak wcześniej pisałem...

SwojÄ… drogÄ… - biorÄ…c pod uwagÄ™ dzwona i mandat Bandit chyba do Ciebie pasuje

Edit:
patty_brawurka napisał(a): (...) Juz Suze kupilam z bajeranckim nadkolem i takim sobie plugiem. Dzisiaj jade po nowa kierownice. Jakbym nie musiala kupowac chlodnicy i uszczelniaczy, tobym pewnie juz miala zmienione kierunki (nie moge patrzec na te oryginalne kwadraciaki wystajace po pol metra z kazdej strony (...)
Tymbardziej liczę na fotkę. Chętnie widzę sprzęta przed i po inwencji

A może pomyśl o kierunkach w lampie - tak jak wcześniej pisałem...
-
Grzybu - Bywalec
Wiesz co, troche sie boje zakladac kierunkow w tej lampie. Wyglad wygladem, swietnie sie to zapewne prezentuje, ale z drugiej strony ogranicza to troche widocznosc kierunkowskazu, anizeli mialby byc osobny z kazdej strony... Tak mi sie wydaje. A puszki i bez tego slabo nas widza.
-
Muszę powiedzieć, że nie jest źle z tymi kierunkami, tyle, że ja mam lampę całą odsłoniętą, jak Tobie dojdzie jeszcze owiewka to może być gorzej. Tymbardziej, że ona zakrywa kąty lampy.
W takim razie możesz doczepić kierunki pod kierownicą. Dokręcić uchwyt pod klamy - miałem tak zanim wyrzeźbiłem w lampie.
W takim razie możesz doczepić kierunki pod kierownicą. Dokręcić uchwyt pod klamy - miałem tak zanim wyrzeźbiłem w lampie.
-
Grzybu - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości