problemy z odpaleniem CBR 600f2
• Strona 1 z 1
problemy z odpaleniem CBR 600f2
Witam, mam moto jak w tytule i taki oto problem: motor nie chce odpalać, jak już się uda to musze troche podkręcić gaz, inaczej zaraz gaśnie. Po kilku próbach rozrusznik w ogóle przestaje kręcić, dodam jeszcze, że na "popych" pali normalnie, ale i tak po puszczeniu gazu... gaśnie. Może czas na wymiane filtrów, synchronizacje i regulacje, a może moduł zapłonowy ? co o tym myślicie ?
- Shinra
- Świeżak
no filtry looknij ale ze nie kreci to koniec aku juz masz zapewne... i dlatego słabo kreci i ciezko jej złapac a na pych pali
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
witam
ja miałem podobnie w Suzuki Gsxr 400. Załadowałem aku od kolegi aby sprawdzić czy będzie działać i byłem pozytywnie zszokowany działaniem
Także poprzednik ma racje. W moim przypadku pomogło dolanie wody destylowanej i podładowanie. Ale ta i tak czeka mnie wymiana. Pozdro
ja miałem podobnie w Suzuki Gsxr 400. Załadowałem aku od kolegi aby sprawdzić czy będzie działać i byłem pozytywnie zszokowany działaniem

Ogar 200 -> Honda mtx 80 -> Mz etz 150 -> Suzuki GSXR400R 

- AdiÅ›
- Świeżak
a kiedy ostatni raz cos bylo robione w tej Hondzie. Przyczyn moze byc naprawde wiele jezeli ja zaniedbano ? zacznij od akumulatora jak ci koledzy radza. Podkrec troche obroty (takie male czarne pokretlo zaraz pod kranikiem paliwa w tylnym plastiku).
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
motor kupiłem niedawno, rzeczywiście był zaniedbany, ale wszystko było ok, koleś akumulator i regulator napięcia wymieniał na nowe i wydaje mi się, że to nie to jest problemem, ale sprawdze, może coś po prostu robi zware po kilku próbach odpalenia, bo słychać cyknięcie rozrusznika po naciśnięciu startera...
- Shinra
- Świeżak
witam
podłącze się pod temat... ja mam gs500f i wczoraj jeździłem a dzisiaj nie chce palić... ssanie na max. jak zawsze ale moto nie chce wchodzić samo na wyższe obroty. pochodziło troche i koniec. później paliłem to już nie zagadało ale jak dodam gazu przy paleniu to chwile pochodzi i gaśnie... czy coś może być zatkane ? wlałem przed wczoraj troche paliwa na jakiejś nędznej stacji chociaż zrobiłem na tym czymś 100 km i potem tankowałem na shell'u i dalej jeździłem. 3 dni temu położyłem moto na prawą strone - parkingówka zwykła ale czy coś mogło się gdzieś przelać i narobić syfu ?
dzięki
podłącze się pod temat... ja mam gs500f i wczoraj jeździłem a dzisiaj nie chce palić... ssanie na max. jak zawsze ale moto nie chce wchodzić samo na wyższe obroty. pochodziło troche i koniec. później paliłem to już nie zagadało ale jak dodam gazu przy paleniu to chwile pochodzi i gaśnie... czy coś może być zatkane ? wlałem przed wczoraj troche paliwa na jakiejś nędznej stacji chociaż zrobiłem na tym czymś 100 km i potem tankowałem na shell'u i dalej jeździłem. 3 dni temu położyłem moto na prawą strone - parkingówka zwykła ale czy coś mogło się gdzieś przelać i narobić syfu ?
dzięki
- salsafreak
- Świeżak
jezeli poza akumulatorem i reglem nie bylo dawno nic wymieniane to czas najwyzszy zrobic serwis. CBR f2 powinna go przechodzic co 6000 km. Zacznij od czynnosci, ktore moga wyeliminowac usterke tj. synchronizacja i czyszczenie gaznikow oraz wymiana swiec i filtra powietrza. Naladuj tez akumulator.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości