Zobacz wÄ…tek - Virago 535
NAS Analytics TAG

Virago 535

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Virago 535

Postprzez v_mario » 26/9/2006, 07:09

Może nazwa strony nie pasuje do modelu ale mam pytanie:
Czy ktoś wie jak zmienić atrapę zbiornika na nprawdziwy bak w Virago 535?
v_mario
Świeżak

Postprzez artix7 » 2/10/2006, 20:43

No ale jak chcesz zmienic atrape zbiornika na bak?? jesli masz przed kierownica atrape samo to zbiornik masz pod siedzeniem i raczej baku nie zamontujesz przed soba bo nie ma tam zbytnio miejsca zeby sadlo wlozyc. Nie wiem czy cie dobrze zrozumialem ale chyba o to ci chodzi zebys mial bak przed siedzeniem gdzie jest atrapa tak? tylko pytanie po co skoro bak zamiscili gdzie indziej czy jest jakis wyzszy cel tego?
artix7
Świeżak

Postprzez v_mario » 3/10/2006, 21:50

Pierwsze serie tego modelu miały atrapę na ramie i zbiornik pod siedzeniem. Już następne miały podwójny zbiornik (górny i dolny). I taki właśnie efekt chcę uzyskać. Da to, oprócz lepszego efektu wizualnego, zwiększenie ilości paliwa z 8,5 do 13,5 litra. O zaletach nie będę się rozwodził, ponieważ są oczywiste zwłaszcza przy zużyciu benzyny na poziomie 5-6 l/100 km.

Jeśli znasz kogoś, kto się na tym zna lub, co ważniejsze, ćwiczył taki manewr to daj znać.

Jako dodatkowe wyjaśnienie podaję ten link: http://chudzikj.republika.pl/XV535.htm
Po tej lekturze wszystko będzie oczywiste.
v_mario
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê