SSanie
• Strona 1 z 1
SSanie
Mam głupie pytanie ...
Po co jest ssanie i do czego je wykorzystywac ???
Po co jest ssanie i do czego je wykorzystywac ???
- niebiesko-bialy
- Świeżak
Ssanie wykorzystujemy do zapalania zimnego silnika. Lepiej zaciagnie paliwo i zapali predzej niz bez ssania.
Niektórzy ludzie podążają według zasad, dlaczego???
Ponieważ ich się boją.
Ponieważ ich się boją.

-
GersioZX10R - Świeżak
- niebiesko-bialy
- Świeżak
niebiesko-bialy napisał(a):i to wszytsko czyli naciskam guzik od ssania i noralmnie zapalam ???
Naciskasz guzik lub przesuwasz wajchę. Zależy, co masz w moto.
Używasz tylko na zimnym silniku. Ja używam tego tylko raz dziennie - rano po nocnym postoju przed wyjazdem do pracy. Potem ładnie pali bez ssania.
"Człowiek bez pasji jest martwy"
- gray wolf
- Świeżak
Ssanie służy do chwilowego wzbogacenia mieszanki paliwowo powietrznej. Rada Grubasa jest całkiem słuszna. mam pytanie czy podczas jazdy z wyłączonym ssaniem silnik się nie przegrzewa w wynik spalania zbyt ubogiej mieszanki ?
-
PajÄ…k - VIP Åšcigacz.pl
ssaniem podwyższasz podawaną dawkę paliwa z powietrzem przez co silniczek lepiej pracuje i nie musi sie grzac i stac
równie to jest pomocne kiedy masz zasrany gaźnik brudem etc i nie chce Ci jechac normalnie tak jak ja miałem ani 1 ani nic więc wtedy włanczasz ssanie i gazem do domq
jedyna wada to to ze moto gaśnie;p jak go nie po3mujesz na lekkich obrotach chociaż
równie to jest pomocne kiedy masz zasrany gaźnik brudem etc i nie chce Ci jechac normalnie tak jak ja miałem ani 1 ani nic więc wtedy włanczasz ssanie i gazem do domq

jedyna wada to to ze moto gaśnie;p jak go nie po3mujesz na lekkich obrotach chociaż
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Bostorn napisał(a):ssaniem podwyższasz podawaną dawkę paliwa z powietrzem przez co silniczek lepiej pracuje i nie musi sie grzac i stac
G... prawda. Gaźnik powinien podawać mieszankę optymalną. Ssanie ma pomóc kiedy silnik jest zimy i tylko wtedy.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Åšcigacz.pl
no toż tak napisałem że nie musi sie grzaqc ani nic tylko po prostu wsiadasz i jedziesz nie dajesz w dupe niech spokojnie sie rozgrzeje albo w czasie awaryjnym kiedy tak jak jaa: moto gorące ale gaźnik był zasrany nie było jazdy ssanie uratowało mnie i spokojnie dojechałem raz dwa do domq;d
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
wiec nie polecam jazdy na ssaniu... poniewaz tak jak wyzej napisali idzie bogata miesznka.... co za tym idzie wiekszy ogien... a za tym ... nagrzewanie sie kolanek(kolektorow) sam widzialem na oczy jak kumple zapalali cmiczki od korektorow jak nie mieli ognia wystarczy zapalic moto na ssaniu (mimo ze cieply) i chwule potrzymac na ok 4tys obrw calkowitej ciedmnosci zaraz rury robia sie czerwone i mozna zapalic papieroska!!!! wiec stosdowanie takiej metody na dalsz droge moze zakonczyc sie kosztownie a napewno nieestetycznie spalonymi rurami!!!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Ja jak wezme włącze ssanie na ciepłym silniku to sie dławi i gaśnie xD nie wiem jak u was
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości