problem z ladowaniem f1 PC 19
• Strona 1 z 1
problem z ladowaniem f1 PC 19
witam wszystkich mam male pytanie ,mam honde cbr f1 pc 19 i nie mam ladowania .Do konywalem pomiaru miernikiem na akumulatorze i napiecie zamiast rosnac to spadalo dodam ze robilem jeszcze pomiar w kostce przed regulatorem czy pradnica jest ok i nie pokazywalo napiecia

- irekx20
- Świeżak
masz prądnice trójfazową, napięcie z prądnicy na fazie z masą może być w okolicach 9V (trzeba pomnożyć przez pierwiastek), jeżeli dalej nici z napięcia to znaczy że stator alternatora gdzieś poleciał (niektóre da się przewijać), a jakie napięcie masz na klemach? dopuszczalne to 13,5V MIN!,(winno być 14,4) najlepiej sprawdzić przewód z alternatora cęgami pomiarowymi i jakie natężenie w nich ew. płynie.
---=== Real Road Racing Fan ===---
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
-
Mauy OCX - Świeżak
na klemach bylo 12.6 jak wlanczam swiatla to spadalo do 12.3 wczoraj wykrecilem regulator i sie okazalo ze ma przepalony jeden przewod plusowy z regulatora zlutowalem ale dalej to samo nie mam od kogo za bardzo pozyczyc takiego regulatora wiec kupie i wymienie na nowy i napisze o postepach dziekuje za pomoc
- irekx20
- Świeżak
nie wiem jaki masz sprzęt i czy planujesz kupić regulator nowy czy używany, ale z reguły to dość kosztowna impreza, szkoda by było wywalić kasę w błoto jeżeli to nie to, za oceanem dostanie się często sporo tańsze regulatory OEMy i customowe np. http://www.regulatorrectifier.com (otwórz link)
---=== Real Road Racing Fan ===---
-
Mauy OCX - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości