Honda cb 400 n zdejmowanie blokady mocy
			 • Strona 1 z 1

Honda cb 400 n zdejmowanie blokady mocy
Witam. Niedługo stanę się szczęśliwym posiadaczem hondy cb 400n z 1983roku;) (wiem troszkę stary). Dowiedziałem się, że motocykl jest zdławiony i ma 27KM a nie jak normalnie 43KM. Teraz chciałbym się dowiedzieć na czym polega zdjęcie blokady i ile to może kosztować tak orientacyjnie (słyszałem że to coś z wałem). Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam

- bielek
 - Świeżak

witaj .mialem kiedys honde cb 400n  byla zdlawiona na 27 koni aby ja odblokowac trzeba wymienic walek rozrzadu ,mi udalo sie taki odkupic od jednego goscia .jest widoczna roznica w zarysie walka rozrzadu bo jest tylko jeden steruje zaworami ssacymi i wydechowymi.po wymianie walka bujal sie do 150 na godzine.pozdrawiam jurekgpx

- jurekgpx
 - Świeżak

Witam. Ja mam właśnie CB 400N i z tego co się orientuję to wersja zdławiona oprócz innego wałka rozrządu różni się jeszcze gaźnikami i ma mniejszą zembatkę z przodu (15 zamiast 16 zembów). Poza tym w kolektorach ssących wersja zdławiona ma chyba wstawione zastawki o ile się nie mylę  
 A w pełni odblokowana wersja powinna osiągać V-max chyba coś koło 170 km/h 
 ale przy tej konstrukcji ramy i geometrii zawieszenia nie polecam osiągac takich prędkości na tym sprzęcie 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- night_rider
 - Świeżak

• Strona 1 z 1

Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości