kiedy pierwszy przeglad w nowym motocyklu?
• Strona 1 z 1
kiedy pierwszy przeglad w nowym motocyklu?
Czy to prawda ze pierwszy przeglad robi sie po 200km, zeby wymienic olej ktory zawiera jakies specjalne granulki... ?
...R6...
- DJ Yankee
- Świeżak
Witam,
Wydaje mi się, że dużo zalezy od specifikacji producenta. Jaki to motocykl? Jak kupowałem nowy motocykl (YAMAHA) to pierwszy przegląd musiałem zrobić po 1000 KM. Tak było w instrukcji i tak, też powiedzieli w salonie. Po 1000 KM wymienili olej i posprawdzali co było do sprawdzenia. Kolejne już można robić co 10000 KM, ale ogólnie podobno jest zalecane, żeby co 6000 KM wymieniać olej.
Wydaje mi się, że dużo zalezy od specifikacji producenta. Jaki to motocykl? Jak kupowałem nowy motocykl (YAMAHA) to pierwszy przegląd musiałem zrobić po 1000 KM. Tak było w instrukcji i tak, też powiedzieli w salonie. Po 1000 KM wymienili olej i posprawdzali co było do sprawdzenia. Kolejne już można robić co 10000 KM, ale ogólnie podobno jest zalecane, żeby co 6000 KM wymieniać olej.
Life isn't the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away!
-
przemekorlik - Świeżak
no wlasnie jest to yamaha r6 i w polskich serwisach nic im nie wiadomo o jakis tam granulkach w oleju przez co ten olej rzekomo trzeba zmienic po 200km ;/
wiec chyba ktos opowiedzial mi bajeczke....
kazdy z tych serwisow mowi o 1000km, motostyl w wawie bierze 300zł za pierwszy przeglad(wraz z czesciami, to chyba dobra cena, nie?)
wiec chyba ktos opowiedzial mi bajeczke....
kazdy z tych serwisow mowi o 1000km, motostyl w wawie bierze 300zł za pierwszy przeglad(wraz z czesciami, to chyba dobra cena, nie?)
...R6...
- DJ Yankee
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości