Honda crm 125 | skaczÄ…ce odroty
• Strona 1 z 1
Honda crm 125 | skaczÄ…ce odroty
Witam. Mam problem z gaźnikiem (chyba to jego wina) w mojej nowej CRM-ce. Chodzi oto, że nie trzyma obrotów (jak ustawie na małe to po chwili mi wskoczy na wysokie, a potem na małe i zgaśnie, a wtrakcie jazdy gdy zawracam to czasami mi gaśnie, a czasami wkręca się na wysokie obroty i trzyma je dopóki nie ruszę). A jeśli chodzi o odpalanie to odpala tylko na za pych chyba, że odpalam zaraz po wcześniejszej jeździe. w trakcie jazdy jeszcze coś przerywa, ale tylko czasami. Nie wiem o co chodzi ponieważ nie jestem znawca i nie miałem nigdy takie problemów. Może to rozregulowany gaźnik lub walnięty moduł czy coś innego, a co do przerywania to myślę, że to świeca.
były- DELTA RMR24, 3x HONDA MTX 80, PIAGGIO SFERA 50, TGB 303, SYM DD50, ZHONGYOU SPEED50,
jest- CPI OLIWER, HONDA CRM 125
-
104gad - Świeżak
na początek zmień święcę i wyreguluj gażnik tak jak jest opisane w kśąszce serwisowej może coś znajdziesz na necie co do regulacji gaznika ale poctawa to świeca jak jusz chcesz się bawić z takimi że czami,przy okazji wyczyść filter powietrza albo kup nowy aha ale świece taką jak podaje producent
pozdrawiam
pozdrawiam
- tiesto9199
- Świeżak
zmieniłem świece (pali na brązowo) i wyregulowałem gaźnik (powietrze na 1,5 obrotu, a iglice na 2 pozycje od dołu) oraz wyczyściłem filtr powietrza.
Iii.....
Na ssaniu odpala z kopa ( tak za 2, a bez to ciężko ) i trzyma ładnie obroty (bez gaśnie), ale po dodani gazy (na max-a) znowu się zacina. Zauważyłem że to chyba wina tego czegoś walcowatego
na czym zamontowana jest iglica, ponieważ jak dodam gazu to nie zawsze spada na duł.
Co zrobić??
Kupić nowy gaźnik, czy papierem ściernym trochę zatrzeć??
Iii.....
Na ssaniu odpala z kopa ( tak za 2, a bez to ciężko ) i trzyma ładnie obroty (bez gaśnie), ale po dodani gazy (na max-a) znowu się zacina. Zauważyłem że to chyba wina tego czegoś walcowatego

Co zrobić??
Kupić nowy gaźnik, czy papierem ściernym trochę zatrzeć??
były- DELTA RMR24, 3x HONDA MTX 80, PIAGGIO SFERA 50, TGB 303, SYM DD50, ZHONGYOU SPEED50,
-
104gad - Świeżak
okazało się że to wina linki, ponieważ była poprzerywana w kilku miejscach i chyba za krótka przez co przepustnica się nie zamykała (czyli to coś walcowate
). Teraz maszyna świetnie dział. Jeszcze malowanie, podłączenie świateł i można śmigać.

-
104gad - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości