Co sprawdzic w Ducati Monster 600??
• Strona 1 z 1
Co sprawdzic w Ducati Monster 600??
Siemka
Od paru dni jestem szczesliwym posiadaczem Ducati Monster 600. To moj pierwszy motor i dlatego potrzebuje troche pomocy. Narazie nie mam jak dojechac do jakiegos serwisu Ducati.
Co powinienem sprawdzic, wymienic w motorze? Przejechane ma 47tys. km. Rocznik 2001. Wymeinilem juz olej, filtr oleju, filtr powietrza. Ruszac rozrzad? Co ile sie go wymienia? Nie mam zadnej ksiazki zeby sprawdzic kiedy cos bylo ostatnio przy nim ruszane.
Jezeli nie ma potrzeby rozkrecac rozrzadu z checia bym tego nie robil bo sruby sa dosc mocno zapieczone w plastiku oslony ktory nie wydaje sie wytrzymac ich odkrecania....
Czekam na jakies wskazowki
Od paru dni jestem szczesliwym posiadaczem Ducati Monster 600. To moj pierwszy motor i dlatego potrzebuje troche pomocy. Narazie nie mam jak dojechac do jakiegos serwisu Ducati.
Co powinienem sprawdzic, wymienic w motorze? Przejechane ma 47tys. km. Rocznik 2001. Wymeinilem juz olej, filtr oleju, filtr powietrza. Ruszac rozrzad? Co ile sie go wymienia? Nie mam zadnej ksiazki zeby sprawdzic kiedy cos bylo ostatnio przy nim ruszane.
Jezeli nie ma potrzeby rozkrecac rozrzadu z checia bym tego nie robil bo sruby sa dosc mocno zapieczone w plastiku oslony ktory nie wydaje sie wytrzymac ich odkrecania....
Czekam na jakies wskazowki

- qbaszyd
- Świeżak
a stupa, puka i nierówno pracuje?
Jak wszystko chodzi jak powinno to po co dotykać?
A jeżeli coś nie halo jest to bedziesz musiał do servisu sie udać, bo sam raczej rozrządu nie wymienisz, chyba że mechanior jesteś
Jak wszystko chodzi jak powinno to po co dotykać?
A jeżeli coś nie halo jest to bedziesz musiał do servisu sie udać, bo sam raczej rozrządu nie wymienisz, chyba że mechanior jesteś

-
Bunny - VIP Åšcigacz.pl
Nie no tak ogolnie to wszytsko gra ale... rozrzad zazwyczaj stuka raz a porzadnie stad to pytanie co ile go wymieniac
Z wymiana nie bedzie raczej problemu bo ojciec jest mechanikiem ;] ale samochodowym akurat... i dlatego nie wiem paru rzeczy
Z wymiana nie bedzie raczej problemu bo ojciec jest mechanikiem ;] ale samochodowym akurat... i dlatego nie wiem paru rzeczy
- qbaszyd
- Świeżak
A po co do serwisu? Ja po zakupie Monstera oddałem do mechanika co robi motocykle i powiedziałem żeby posprawdzał moto. Przeczyścił mi i wyregulował gaźniki, wymieniłem świece i płyn w hamulcach i sprzęgle.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 6 gości