Pierdzący wydech
• Strona 1 z 1
Pierdzący wydech
To mój pierwszy post na forum więc na początku chciałem się ze wszystkimi przywitac.
Przechodząc do rzeczy: w zeszłym tygodniu zdobyłem nowe, niezbyt miłe doświadczenie i przeszlifowałem swoje moto (kawa gpz 500). Oprócz pokiereszowanych plastików i złamanej kierownicy motocykl zaczął strasznie pierdziec, z początku myślałem, że może w jakiś sposób uszkodził się któryś z tłumików ale wygląda, na to że wszystko z nimi ok. Odgłos wydobywa się z okolic silnika. Poza tym nie zauważyłem nic dziwnego w jego pracy, pali normalnie, nie miałem go okazji jeszcze sprawdzic w jeździe bo nie bardzo mam możliwośc(ani moto ani ja się jak narazie do tego nie nadajemy
). Może któś się orientuje co może byc tego przyczyną?
Przechodząc do rzeczy: w zeszłym tygodniu zdobyłem nowe, niezbyt miłe doświadczenie i przeszlifowałem swoje moto (kawa gpz 500). Oprócz pokiereszowanych plastików i złamanej kierownicy motocykl zaczął strasznie pierdziec, z początku myślałem, że może w jakiś sposób uszkodził się któryś z tłumików ale wygląda, na to że wszystko z nimi ok. Odgłos wydobywa się z okolic silnika. Poza tym nie zauważyłem nic dziwnego w jego pracy, pali normalnie, nie miałem go okazji jeszcze sprawdzic w jeździe bo nie bardzo mam możliwośc(ani moto ani ja się jak narazie do tego nie nadajemy

- Grega
- Świeżak
wiesz moze to byc ze podczas upadku nie uszkodziles tlumika ale cos spowodowalo jego wygiecie w okolicy cylindrów i jego mocowania
masz w tym momencie wydmuch przy samym cylindrze i to moze byc odglos pierdzenia jak to nazwales
masz w tym momencie wydmuch przy samym cylindrze i to moze byc odglos pierdzenia jak to nazwales
- bartez78
- Świeżak
dostałeś dwie dobre odpowiedzi, ja z doświadczenia wiem że dziurka wielkości łepka od szpilki potrafi narobić dużo hałasu...
sprawdź jeszcze łączenia w układzie wydechowym,
cylindry-kolektory/kolektory-tłumik
sprawdź jeszcze łączenia w układzie wydechowym,
cylindry-kolektory/kolektory-tłumik
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa