GS500F biały dym + skok obrotów =moto zdycha PROSZĘ POMÓŻCIE
• Strona 1 z 1
GS500F biały dym + skok obrotów =moto zdycha PROSZĘ POMÓŻCIE
czesc. Suzi 2 letnia. Po ostatnim zlocie ok 150 km w jedna strone, moto w drodze powrotnej zaczelo słabo dymić białym dymem + przy 3000 obrotach stuki w silniku.
Nazajutrz odpalam, obroty szaleja od 1000 - 5000 na ssaniu, a z tłumika wydobywa sie biały dym. Sytuacja nie normuje się, zarówno przy odpuszczeniu ssania czy dodaniu gazu, suzi zdycha.
Dam rade usunąć usterkę samemu, czy pozostaje laweta i do serwisu? Dziękuje za odpowiedzi:)
Nazajutrz odpalam, obroty szaleja od 1000 - 5000 na ssaniu, a z tłumika wydobywa sie biały dym. Sytuacja nie normuje się, zarówno przy odpuszczeniu ssania czy dodaniu gazu, suzi zdycha.
Dam rade usunąć usterkę samemu, czy pozostaje laweta i do serwisu? Dziękuje za odpowiedzi:)
jedż szybciej, zmierzasz tam gdzie rodzą sie marzenia
- chili
- Świeżak
przewaznie bialy"dym"to moze byc para jak odpalasz np rano zimnego sprzeta albo (co Cie nie dotyczy) trafiona uszczelka pod glowica i przyn z chlodnicy dostaje sie do sylindra i z talumika wylatuje plyn chlodniczy w postaci pary.... ale nie wiem ...byc moze uszczelka pod glowica Ci poszla...:/
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości