Zobacz wątek - własnie skonczyły mi sie klocki zdemontowałem zacisk?
NAS Analytics TAG

własnie skonczyły mi sie klocki zdemontowałem zacisk?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

własnie skonczyły mi sie klocki zdemontowałem zacisk?

Postprzez psylo29 » 3/7/2008, 00:00

nie iwem czy dobrze zrobiłem ale cHyba wygodniej zamiast wyciągac koło wykrecilem zacisk połozyłemsobie go na krzesle zdemontowałem stare klocki i teraz są schody :/ ,dlatego ze sciągnałem zacisk ledwo co co z tarczy wiec mysle ze jak bede nowe klocki wiadomo okładziny bedą szersze nie włoze go gdzies trzeba popuscic powietrze ?zeby tłoczki sie sie schwowały ? gdzie spuscic powietrze czy mam dolac płynu nie wiem mam znajomego pewnie by mi pomogł ale chciałbym to zrobic samemu a moze głupim pomysłem było robic to samemu .heh co nas nie zabije to nas wzmocni... pozrawiam czekam na wypowiedzi znalazłem klocki na allegro, firma SIFFERT made in italy, albo drugie ponoc wyczynowe bardzo zywotne SAITO? CO POLECACIE PANOWIE POZDRAWIAM HEJ
bmw f650 zobaczcie panowie co za debile | http://www.youtube.com/watch?v=gymCFgx_TB8
psylo29
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 3/7/2008, 00:07

nic nie spuszczaj tylko wciśnij tłoczki do środka i wejdą klocki...
YZF R1
Moderator

Postprzez motoman » 3/7/2008, 00:07

hmm czytam to 2 raz i dalej nie wiem o co chodzi z popuszczeniem powietrza... :P

wiadomo jak zakładasz nowe okładziny to musisz wcisnąć tłoczki do zacisku wsadzic nowe klocki i powinno zostać miejsce żeby tarcza hamulcowa bez problemu weszła, po wciśnięciu klocków należy skontrolować stan płynu hamulcowego ewentualnie dolać lub go wymienić.
lubie sobie zjechać z gixera^^.
motoman
VIP Åšcigacz.pl

Re: własnie skonczyły mi sie klocki zdemontowałem zacisk?

Postprzez TomaszL » 3/7/2008, 09:43

psylo29 napisał(a):.heh co nas nie zabije to nas wzmocni... pozrawiam

jak zaczniesz powietrze spuszczać z układu hamulcowego przy wymianie klocków to nie wiem może lepiej do znajomego idź :roll:
bo może jednak nie wzmocnić :wink:
TomaszL
Świeżak

Postprzez tiesto9199 » 3/7/2008, 10:55

przyciś hamulec odkręć odpowietrznik co trochę płynu zejdzie trzymaj nadal hamulec i rozszeżaj tłoczki tak żeby ci pasowało do tarczy z klockami i zakręć odpowietrznik i będzie git spróbuj to tak zrobić żeby niepotrzebnie nie zapowietrzyć hamulców bo puzniej to różnie bywa
pozdro
tiesto9199
Świeżak

Postprzez Lasidora » 3/7/2008, 17:49

Wystarczy odkręcić pokrywke od zbiornika z płynem hamulcowym, to łatwiej bedzie wcisnąć tłoczki do środka...

A! i nie kupuj żadnych wyczynowych klocków...są do niczego jak na codzienną jazdę.
Budzi się we mnie zwierzę....myślę że jest to leniwiec :)
Lasidora
Świeżak

Postprzez psylo29 » 6/7/2008, 17:27

hej! dzieki za pomoc ,kurde jak zwylke przesadzam co by było gdyby ,wymieniłem to w 35 min... heh...jak uprawiałem kolarstwo był rower z tarczami i powiem wam ze chyba trudniej wymienia sie klocki w rowerze trzeba ustawiac zeby nic nie tarło a tu zaciski przeciez są pływające heh.....pozdrawiam wszystkich ;)
bmw f650 zobaczcie panowie co za debile | http://www.youtube.com/watch?v=gymCFgx_TB8
psylo29
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê