własnie skonczyły mi sie klocki zdemontowałem zacisk?
• Strona 1 z 1
własnie skonczyły mi sie klocki zdemontowałem zacisk?
nie iwem czy dobrze zrobiłem ale cHyba wygodniej zamiast wyciągac koło wykrecilem zacisk połozyłemsobie go na krzesle zdemontowałem stare klocki i teraz są schody :/ ,dlatego ze sciągnałem zacisk ledwo co co z tarczy wiec mysle ze jak bede nowe klocki wiadomo okładziny bedą szersze nie włoze go gdzies trzeba popuscic powietrze ?zeby tłoczki sie sie schwowały ? gdzie spuscic powietrze czy mam dolac płynu nie wiem mam znajomego pewnie by mi pomogł ale chciałbym to zrobic samemu a moze głupim pomysłem było robic to samemu .heh co nas nie zabije to nas wzmocni... pozrawiam czekam na wypowiedzi znalazłem klocki na allegro, firma SIFFERT made in italy, albo drugie ponoc wyczynowe bardzo zywotne SAITO? CO POLECACIE PANOWIE POZDRAWIAM HEJ
bmw f650 zobaczcie panowie co za debile | http://www.youtube.com/watch?v=gymCFgx_TB8
-
psylo29 - Świeżak
hmm czytam to 2 raz i dalej nie wiem o co chodzi z popuszczeniem powietrza...
wiadomo jak zakładasz nowe okładziny to musisz wcisnąć tłoczki do zacisku wsadzic nowe klocki i powinno zostać miejsce żeby tarcza hamulcowa bez problemu weszła, po wciśnięciu klocków należy skontrolować stan płynu hamulcowego ewentualnie dolać lub go wymienić.

wiadomo jak zakładasz nowe okładziny to musisz wcisnąć tłoczki do zacisku wsadzic nowe klocki i powinno zostać miejsce żeby tarcza hamulcowa bez problemu weszła, po wciśnięciu klocków należy skontrolować stan płynu hamulcowego ewentualnie dolać lub go wymienić.
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
Re: własnie skonczyły mi sie klocki zdemontowałem zacisk?
psylo29 napisał(a):.heh co nas nie zabije to nas wzmocni... pozrawiam
jak zaczniesz powietrze spuszczać z układu hamulcowego przy wymianie klocków to nie wiem może lepiej do znajomego idź

bo może jednak nie wzmocnić

- TomaszL
- Świeżak
przyciś hamulec odkręć odpowietrznik co trochę płynu zejdzie trzymaj nadal hamulec i rozszeżaj tłoczki tak żeby ci pasowało do tarczy z klockami i zakręć odpowietrznik i będzie git spróbuj to tak zrobić żeby niepotrzebnie nie zapowietrzyć hamulców bo puzniej to różnie bywa
pozdro
pozdro
- tiesto9199
- Świeżak
Wystarczy odkręcić pokrywke od zbiornika z płynem hamulcowym, to łatwiej bedzie wcisnąć tłoczki do środka...
A! i nie kupuj żadnych wyczynowych klocków...są do niczego jak na codzienną jazdę.
A! i nie kupuj żadnych wyczynowych klocków...są do niczego jak na codzienną jazdę.
Budzi się we mnie zwierzę....myślę że jest to leniwiec 

-
Lasidora - Świeżak
hej! dzieki za pomoc ,kurde jak zwylke przesadzam co by było gdyby ,wymieniłem to w 35 min... heh...jak uprawiałem kolarstwo był rower z tarczami i powiem wam ze chyba trudniej wymienia sie klocki w rowerze trzeba ustawiac zeby nic nie tarło a tu zaciski przeciez są pływające heh.....pozdrawiam wszystkich 

bmw f650 zobaczcie panowie co za debile | http://www.youtube.com/watch?v=gymCFgx_TB8
-
psylo29 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 5 gości