Motorynka pony i 2 poważne problemy
• Strona 1 z 1
Motorynka pony i 2 poważne problemy
Mam pytanie dostałem motorynke pony z silnikiekm od komara i mam 2 problemy nie wiem jaka ma być przerwa na przerywaczu i dlaczego jak już odpali i gdy wcisne sprzęgło i już mam wbić 1 bieg ona mi gaśnie ale powtarzam 1 jeszcze nie wbita!!!!
Liczę na szybką odpowiedź i za takową z góry dziekuje!!
Liczę na szybką odpowiedź i za takową z góry dziekuje!!

motorynka pony x2 ;]
remoncik motorynki 0.5% ;]
zbieram na P(al)IWO
zbieram na P(al)IWO

- dood94
- Świeżak
z ta jedynka to sprawdz sprzeglo czy lapie, a o przerwe to poszukaj jakiegos forum odnosnie simsonow motorynek etc. (google nie boli ;p) i tam jest napewno napisane a jak nie to sie tamtych specow spytaj napewno pomoga (tu tez ale nie wiem czy tak szybko jak oczekujesz)
- beta_rr
- Świeżak
na wyczucie sprawdź sprzęgło, albo odpal z metra na 1 biegu i zobacz jak sie zachowuje na sprzęgle wtedy.
A co do przerwy to nie jest to bardzo istotne w tych motorach. Ustaw przerwę niewielką a następnie do niej zapłon, ponieważ ingerując w wielkość przerwy przyspieszasz bądź opóźniasz go.
Pozdrawiam, Daniel.
A co do przerwy to nie jest to bardzo istotne w tych motorach. Ustaw przerwę niewielką a następnie do niej zapłon, ponieważ ingerując w wielkość przerwy przyspieszasz bądź opóźniasz go.
Pozdrawiam, Daniel.
- buczerr
- Świeżak
ja jak jeszcze mialem taki sprzet slynna motorynke:) to ustawialem to w ten sposob ze wykrecalem swiece wsowalem wkretak i krecilem magnetem jak wkretak wysuwal sie na maxa potem juz zaczyna wracac w dol...wtedy styki powinny sie zwierac...mi tak chodzila 

nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
dzieki za opd. udalo mi sie wzoraj odpalić i nawet wbić 1 ale jak jechalem i po pewnym czasie sposcilem z gazu do 0 to mialem gaz tak jak bym caly czas gazowal i hamulce tez nie bardzo dzialaly ale jedyny sposob by motorynke (tą moja) zatrzymać to bylo wysprzeglić i wtegy zgasła (na szczęście bo przedemną był kosz na śmieci) a wiec szykuje sie wiekszy remont nie mówie juz o "łatanym" baku ale to pikuś z całą resztą. No ale mam jeszcze 2 sprzęt (też motorynke) i ona pracuje jak należy ;]
motorynka pony x2 ;]
zbieram na P(al)IWO
zbieram na P(al)IWO

- dood94
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa