Problem z chłodzeniem NsR 125
• Strona 1 z 1
Problem z chłodzeniem NsR 125
Witam.Mam problem ze swoją nsr (jc20). Jeszcze pare dni temu wszystko było w jak najlepszym porządku mogłem mu dawac w palnik i wskazowka nieskakała za wysoko. Lecz ostatnio przez nie uwage niewiem jak skoczylo na czerwone pole odrazu zgasiłem. Jak sie ostudził próbowałem go odpalić ale niechcial tak jakby nieobracał wałem, spróbowałem na pych lecz buchnęło tylko gorącym powietrzem. Zmieniłem świece na NGK R BR9ES i odpaliła na popych a pozniej juz spokojnie odpalała na rozrusznik, lecz szybko łapała temperature. Płynu jest w zbiorniczku wyrównawczym. Silnik jest w db stanie, 3tys km temu był wymieniony tłok na kutego wossnera dobrze dotarty. Motorem przed tym wszystkim udało złapać mi się 160km/h bez problemu. Proszę was powiedzcie mi co zobaczyć co wymienić. Dziękuje
- Kamilexx
- Świeżak
mogles zmielic zebatke od pompy chlodziwa (pod koszem sprzeglowym) jesli sie zatarla lekko badz jak wszedl na czerwone, po prostu pekla.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Ooo ! DObrze,że temat się trafił.Mój młodszy brat kupił NSR 125 i wskazówka od temperatury stoi cały czas na full.
Nawet jak moto zimne rano to i tak stoi na full.W ogóle nie reaguje.Co robić ? Zaznaczam,że chłodzenie silnika jest,bo płynu nie gotuje.
Nawet jak moto zimne rano to i tak stoi na full.W ogóle nie reaguje.Co robić ? Zaznaczam,że chłodzenie silnika jest,bo płynu nie gotuje.
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
a to Ci powiem Labiss ze ciekawe. Na pewno po jakims czasie nie gotuje ? Jesli tak to moze po prostu kable do czujki sa przetarte. NSRka nowa nie jest, wiec moze gdzies cos juz jest stare. Ten czujnik jest rezystancyjny (rezystor PT100) wiec moze jest inny rezystor, albo kable odlaczone.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości