Zobacz wątek - Czy możliwe jest spalenie się zegarów przez regulator??help!
NAS Analytics TAG

Czy możliwe jest spalenie się zegarów przez regulator??help!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Czy możliwe jest spalenie się zegarów przez regulator??help!

Postprzez d_dlugi » 16/6/2008, 17:37

Witam.Jestem nowym forumowiczem.PotrzebujÄ™ waszej pomocy!!
Kupiłem piekną hondę CBR 600 F3,w drodze powrotnej do domu walnął mi prawdopodobnie regulator napięcia,objawy były takie że popaliło mi nagle wszystkie żarówki które były włączone i zagotowało akumulator,i co najgorsze przestały działać zegary.(obrotomierz i prędkościomierz).stanąłem na parkingu i musiałem coś kombinować żeby dojechać do domu.Po chwili zatrzymał sie kolo na motorze i powiedział mi że to normalne w CBR kach,tak na marginesie dodam że super sprawa że motocykliści pomagają sobie.
Nie wiem teraz czy te liczniki będą działać po wymianie regulatora :evil: Jak nie to nastepny wydatek :evil: Macie jakieś doświadczenia z tym?? czy zegary mają jakieś zabezpieczenie??
Proszę wszystkich o rady, normalnie jestem załamany,a miało byc tak pieknie :roll:
Pozdro dla wszystkich....Daniel
d_dlugi
Świeżak

Postprzez Adam M. » 16/6/2008, 20:05

Czy sprawdziles / wymieniles bezpieczniki ?

Adam M.
Adam M.
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez d_dlugi » 18/6/2008, 16:07

W tej chwili czekam na regulator napięcia, bezpieczniki były spalone, ale teraz są już dobre. Zegary w dalszym ciągu nie działają. Próbowałem dostać się do liczników, nie zauważyłem tam żadnego dodatkowego bezpiecznika. Czy zegary mają swój bezpiecznik?
d_dlugi
Świeżak

Postprzez Grzybu » 18/6/2008, 16:29

Kiedyś naprawiałem spalony obrotomierz. Tam jest cewka z cieniutkim drucikiem. To się czasem przepala i trzeba zlutować. Ogólnie ciężko się do tego dostać.

Robota jest raczej zegarmistrzowska i do końca nie wierzyłem czy mi się udało, ale po podłączeniu wszystko było ok.
Nie wiem, czy w jakimkolwiek serwisie ktoś by się podjął takiej naprawy. Prędzej wymiana.

Nie wiem jak tam może być z prędkościomierzem, ale być może jest podobnie.
Grzybu
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê