problem z etkÄ… 150
• Strona 1 z 1
problem z etkÄ… 150
Mam problem z etką 150.pali idealnie chodzi pięknie ale jak włącze światła mijania to gaśnie i strzela w tłumik.Czy ktoś miał podobny problem i może mi pomóc.Z góry dzięki.
- dreni 6621
- Świeżak
- Garry1
- Świeżak
aku dobre, instalacja w prządku.Zauważyłem że robi to dopiero jak sie zagrzeje.Proszę pomóżcie.
- dreni 6621
- Świeżak
no jak robi to dopiero jak sie zagrzeje czy jak wlaczysz swiatla??????? bo jak sie zagrzeje ro masz do wyboru:
a) swieca moze byc na wykonczeniu lub nieodpowiednia cieplota
b) jakis uklad zaplonowy np cewka.... przewod ...
Zobacz tez czy nie ma luzu na fajce przy swiecy!!!
a) swieca moze byc na wykonczeniu lub nieodpowiednia cieplota
b) jakis uklad zaplonowy np cewka.... przewod ...
Zobacz tez czy nie ma luzu na fajce przy swiecy!!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Rs ale zalezy jaki ma rok tej Etki bo ja mielem 1990 i mialem juz elektroniczny zaplon!!!!!!! wiec to juz niemiecka precyzja... jak widzisz WSK mam jeszcze na stanie i wiem o czym mowisz bo swojego czycu duzo czasu spadzilem na regulacjach!!!:)
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
jest to rok 90 ale z normalnym zapłonem.robi to jak silnik jest ciepły i po włączeniu świateł.Na zimnym silniku włącze światła i jest ok.
- dreni 6621
- Świeżak
mam podobny problem:
"Mam problem z etką 150.pali idealnie chodzi pięknie ale jak włącze światła mijania to gaśnie i strzela w tłumik.Czy ktoś miał podobny problem i może mi pomóc.Z góry dzięki."
oczywiście tylko rozgrzany silnik i w czasie jazdy (wcześniej naciśnięcie klaksonu podobnie działało, ale minęło)...
popróbowałbym z zapłonem, ale nie raz że nie widzę związku ze światłami, dwa to zapłon mam elektroniczny, więc tez nie wiem jak się do tego zabrać
generalnie wygląda to na jakieś zwarcie - miał ktoś podobny przypadek?
"Mam problem z etką 150.pali idealnie chodzi pięknie ale jak włącze światła mijania to gaśnie i strzela w tłumik.Czy ktoś miał podobny problem i może mi pomóc.Z góry dzięki."
oczywiście tylko rozgrzany silnik i w czasie jazdy (wcześniej naciśnięcie klaksonu podobnie działało, ale minęło)...
popróbowałbym z zapłonem, ale nie raz że nie widzę związku ze światłami, dwa to zapłon mam elektroniczny, więc tez nie wiem jak się do tego zabrać
generalnie wygląda to na jakieś zwarcie - miał ktoś podobny przypadek?
- zetec
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości