Problem przy hamowaniu
• Strona 1 z 1
Problem przy hamowaniu
Przy ostrym hamowaniu (nie blokuje koła) coś mi się zacina tak jakby przeskakiwało, cholera wie co. Jak wcisnę sprzęgło to momentalnie przestaje. Zaczęło się to po wymianie napędu i mam takie wrażenie że to właśnie jakby łańcuch z zębatkom nie chce za bardzo współpracować przy ostrym hamowaniu. Oprócz tego mam większe wibracje podczas jazdy niż wcześniej ale może też od tego że podczas zmiany napędu zauważyłem że coś siedzi w oponie i po wyciągnięciu okazało się że trzeba załatać. Napęd zmieniałem sam więc może coś nie tak zrobiłem. Motocykl to Honda CBR F4i. Co o tym myślicie?
- Daniel_85
- Świeżak
Myslimy ze musisz podniesc motocykl i pokrecic tylnym kolem zeby to sprawdzic. Jakiekolwiek problemy z hamowaniem w sportowym motocyklu sa zbyt powazna sprawa, zeby zostawic to na pozniej, tak ze jezeli nic nie znajdziesz to proponuje serwis.
Adam M.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
kręciłem i nic nie zauważyłem. łańcuch jest naciągnięty i nasmarowany. Zdejme jeszcze osłonkę i zobaczę co się dzieje przy przedniej zębatce. Jeszcze w tym tygodniu planuje zmienić klocki bo już są na wykończeniu ale chyba to nie przez to skoro po wciśnięciu sprzęgła jest ok.
- Daniel_85
- Świeżak
Jeżeli tak się dzieje to prawdo podobnie łańcuch jeszcze dobrze nie ułożył się na zębatkach.
Jeżeli tak jest to przy rozpędzaniu na pierwszym i drugim biegu,w małym zakresie obrotów powinieneś słychać delikatne tąpnięcia z okolic zębatek.
Rozwiązania dwa - popuścić łańcuch lub poczekać,aż dotrze się do zębatek.
Miałem podobny problem po wymianie zębatki przedniej,ale już jest ok.Przy hamowaniu nie było tego tak czuć bardzo,ale przy dodawaniu gazu na niskich obrotach tak.
Jeżeli tak jest to przy rozpędzaniu na pierwszym i drugim biegu,w małym zakresie obrotów powinieneś słychać delikatne tąpnięcia z okolic zębatek.
Rozwiązania dwa - popuścić łańcuch lub poczekać,aż dotrze się do zębatek.
Miałem podobny problem po wymianie zębatki przedniej,ale już jest ok.Przy hamowaniu nie było tego tak czuć bardzo,ale przy dodawaniu gazu na niskich obrotach tak.
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości