Momentalnie wychodzi na obroty! Pomocy
• Strona 1 z 1
Momentalnie wychodzi na obroty! Pomocy
Witam!!
Mam taki problem z Gilera SP01 125ccm!!
A wiec tak: ssanie mam zapsute caly czas jest wlaczone ( w gazniku brakuje rzeczy od ssania). Gdy uruchamiam go 1sec chodzi dobrze a potem momentalnie wychodzi na 6-8tys obrotow i tak je trzyma!!
Doradzcie co moze byc nie tak z moja gilerka
czy to moze byc winne te ssanie??!!
Mam taki problem z Gilera SP01 125ccm!!
A wiec tak: ssanie mam zapsute caly czas jest wlaczone ( w gazniku brakuje rzeczy od ssania). Gdy uruchamiam go 1sec chodzi dobrze a potem momentalnie wychodzi na 6-8tys obrotow i tak je trzyma!!
Doradzcie co moze byc nie tak z moja gilerka

czy to moze byc winne te ssanie??!!
- supra1991
- Świeżak
- drvall
- Świeżak
Niekoniecznie musi to być ssanie. Według mnie jeśli ssanie było by cały czas załączone, w moto by obroty sie zmniejszały. Wydaje mi sie, że może to być uszczelniacz na wale od strony zapłonu. Miałem tak kiedyś w swoim moto. Narazie napraw to ssanie i zobaczymy efekt...
pozdrawiam
pozdrawiam
- RS
- Świeżak
Albo powietrze
Na ssaniu jechac sie nie da i motocykl gasnie po chwili - obroty spadaja i wogole zalewa go, natomiast nadmiar krzywego powietrza moze spowodowac to o czym piszesz.
Jednoczesnie - takie najprostrze - sprawdziles czy linka gazu dziala poprawnie, moze po prostu masz otwarta przepustnice (za mocno podciagnieta linke).

Jednoczesnie - takie najprostrze - sprawdziles czy linka gazu dziala poprawnie, moze po prostu masz otwarta przepustnice (za mocno podciagnieta linke).
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
a moze to byc to?? http://forum.scigacz.pl/viewtopic.php?p=210937#210937 (otwórz link)
Naprawie ssanie i zobacze co bedzie dalej!! potem naprawie to co w linku jest!! i zobaczymy:)
Jeszcze wracajac do waszego ssania
- Macie racje z tym ssaniem jesli chodzi jak w gazniku jest wszystko sprawne z ssaniem ale gorzej jak tam jest przelot(nic nie ma od ssania) wtedy ma tzw. Lewe powietrze i moze tez dlatego wchodzic na obroty bo za duzo powietrza bedzie mial!! moze sie myle nie wiem!!
Pozdro
Naprawie ssanie i zobacze co bedzie dalej!! potem naprawie to co w linku jest!! i zobaczymy:)
Jeszcze wracajac do waszego ssania
- Macie racje z tym ssaniem jesli chodzi jak w gazniku jest wszystko sprawne z ssaniem ale gorzej jak tam jest przelot(nic nie ma od ssania) wtedy ma tzw. Lewe powietrze i moze tez dlatego wchodzic na obroty bo za duzo powietrza bedzie mial!! moze sie myle nie wiem!!
Pozdro
- supra1991
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości