problem z suzuki gsx 750 inazuma,brak mocy,nierówno chodzi ,
• Strona 1 z 1
problem z suzuki gsx 750 inazuma,brak mocy,nierówno chodzi ,
WITAM!!
Witam wszystkich miłosników motocykli,jestem nowym uzytkownikiem konta w serwisie internetowym scigacz .pl
śmigam motocyklem marki Suzuki GSX 750 INAZUMA 2oo1r.ostatnio mam z nim problem a mianowicie ,po wymianie świec ,oleju,filtru powietrza,cos zaczeło sie dziac niepokojacego !.Motocykl chodzi nierówno nie wkreca sie w obroty tak jak powinien,dusi sie .Jak wczesniej osiagałem 140 w pare sekund to teraz mam problemy zeby tyle pojechac na maksa ,raz cvhodzi troche lepiej a raz gożej i tak ciagle. na poczatku myslałem ze trafiła sie felerna świeca ale zmieniłem inne i było to samo,nie wiem o co chodzi nie ma mocy
,bardzo prosze o jakies porady co mogło sie stac,z góry bardzo dziekuje
Witam wszystkich miłosników motocykli,jestem nowym uzytkownikiem konta w serwisie internetowym scigacz .pl
śmigam motocyklem marki Suzuki GSX 750 INAZUMA 2oo1r.ostatnio mam z nim problem a mianowicie ,po wymianie świec ,oleju,filtru powietrza,cos zaczeło sie dziac niepokojacego !.Motocykl chodzi nierówno nie wkreca sie w obroty tak jak powinien,dusi sie .Jak wczesniej osiagałem 140 w pare sekund to teraz mam problemy zeby tyle pojechac na maksa ,raz cvhodzi troche lepiej a raz gożej i tak ciagle. na poczatku myslałem ze trafiła sie felerna świeca ale zmieniłem inne i było to samo,nie wiem o co chodzi nie ma mocy

- pitbull-p6
- Świeżak
Wyczyść gaźniki jeśli nic to nie da. Sprawdź czy wszystko przy filtrze jest dobrze złożone i nie ma jakieś nieszczelności. Dopiero jak to nic nie da to sprawdź kompresje, bo jeśli coś wpadło do tłoka przy wymianie świec i zrobiło ryse to od razu wyjdzie przy pomiarze spadek ciśnienia. Ale poczekajmy na Adama M. on powinien wiedzieć lepiej niż ja.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
witam ponownie!!
Jezeli chodzi o to czy mi do srodka cos wleciało wczasie wymiany swiec ,to napewno nie ,zwracałem na to szczególna uwage.jest to bardzo dziwne ,poniewaz to sie zaczelo dziac po wymianie swiec i filtra powietrza,no nie da rady jezdzic ,a co wogóle wyprzedzac na trasie
,raz mu troszke lepiej a raz gożej ,ja juz złupiałem nie wiem co robic.KOMBINUJE JUZ JAK MOGE!po zatkaniu filtra powietrza motor zgasł to normalne ,ale jak go znowu zapalam jest troche lepiej cos takiego zauwazyłem,ale nie na długo!oczywiscie synchronizacja gazników była wykonana
.
Jezeli chodzi o to czy mi do srodka cos wleciało wczasie wymiany swiec ,to napewno nie ,zwracałem na to szczególna uwage.jest to bardzo dziwne ,poniewaz to sie zaczelo dziac po wymianie swiec i filtra powietrza,no nie da rady jezdzic ,a co wogóle wyprzedzac na trasie

.
- pitbull-p6
- Świeżak
- pitbull-p6
- Świeżak
Napisz jaki jest kolor świecy a nie tu zamieszczasz własne opinie. Jak na moje to za uboga mieszanka spowodowana włożeniem nowego filtra powietrza, który ma lepszą przepustowość.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
A jest możliwe, że zamieniłeś fajki? Rozpoznałbyś to zapewne po odgłosie silnika, ale może nie rozpoznałeś...
Ewentualnie sprawdź kable. Może gdzieś któryś ma przebicie. Albo może impuls z czujnika nie dochodzi.
Ewentualnie sprawdź kable. Może gdzieś któryś ma przebicie. Albo może impuls z czujnika nie dochodzi.
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
witam ,na poczatku chce podziekowac za kilka wskazówek co do mojej awari w motocyklu wszystko po
sprawdzam i jesli okaze sie ze jest ok bede zmuszony zostawic motor w serwisie motocyklowym i juz oni sie tym zajma:)musze równiez zmienic sprezyny progresywne w przednim zawieszeniu bo sa za miekkie i w winklach nie jest stabilny,i jeszcze pare przeróbek estetycznych bo trzy dni temu miałem slizga.dzieki za pomoc

- pitbull-p6
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości