problem z odpaleniem
• Strona 1 z 1
problem z odpaleniem
witam mam kłopot w swoim motocyklu hondzie cbx 550f , mianowicie kiedy jesst zimna to czasami nie che odpalic. Kiedy odpali musi pochodzic z 8 minut na ssaniu i dopiero potem wchodzi na obroty przez ten czas jak rusze manetka to gasnie. Nie moge ustawic wolnych obrotów na 1200 bo zaczyna nie równo pracowac i gaśnie musza byc ustawione kolo 2000. Co moze byc tego przyczyną
- przemi222
- Świeżak
przemi222 napisał(a):Aha, dzieki za odpowiedz. A czy jest mozliwe ze dzieje sie tak przez niewłaściwe dysze bądz ich uszkodzenie lub przez membrany.
Nie, dyszy nie mozna uszkodzic, chyba ze wykrecisz ja z gaznika i potraktujesz mlotem, no ale potem juz jej nie wkrecisz

Jedyna przypadlosc dysz to zuzycie - powiekszaja sie im otworki i silnik zaczyna dostawac za duzo paliwa.
Z walnietymi membranami silnik wogule nie wejdzie na obroty.
W twoim przypadku to mi wyglada na zapchane dysze czy przeloty ssania i ukladu wolnych obrotow, oraz moze na nie calkowicie otwierajace sie ssanie.
Najlepiej byloby dac gazniki na myjke chemiczna lub elektrodzwiekowa po ich wczesniejszym rozebraniu, a potem zlozyc, wyregulowac i zsynchronizowac wolne.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości