problem- rf600r - sadza na świecy
• Strona 1 z 1
problem- rf600r - sadza na świecy
Mam problem ze świecą, otóż na 3 cylindrze w moim suzuki rf600r tworzy się na świecy sadza- czarny nalot który można wyczyścić. Wymieniłem świecę 3 lub cztery razy na nową i za każdym razem to samo. Po zamontowaniu nowej świecy wszystko działa świetnie przez kilka wyjazdów, ok.5-6 (obojętnie czy wyjazd dłuższy czy krótszy 10-100km). Świeca zawsze wysiada na 3 cylindrze, inne świece chodzą dobrze. W poprzednim sezonie nic takiego się nie działo. Dodam tylko że moto na początku tego sezonu przewróciło mi się na trawie i zgasło - stupka się zapadła w miękkim podłożu- ale potem po odpaleniu chodziło normalnie, więc to chyba nie miało żadnego znaczenia. Świeca ta wysiada po którymś wyjeździe chyba na biegu jałowym
i potem nieraz po przygazówce załapuje jeszcze na trochę, aż do następnego odpalenia kiedy moto chodzi już tylko na 3 gary 

-
lukaszpartyka - Świeżak
moim zdaniem należy wyregulować gaźniki...3 gar nie spala dobrze paliwa i zarzuca świece...świece po wykręceniu powinny mieć kolor kawy z mlekiem..
-
maatiaas - Świeżak
Dzięki za podpowiedzi, za parę dni zabieram się za sprawdzanie wszystkiego. Ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły co to może byc
???

-
lukaszpartyka - Świeżak
-
lukaszpartyka - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 6 gości