Zobacz wÄ…tek - czy nowa zebatka przednia moze miec luz na frezach i na boki
NAS Analytics TAG

czy nowa zebatka przednia moze miec luz na frezach i na boki

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

czy nowa zebatka przednia moze miec luz na frezach i na boki

Postprzez Krystal » 28/4/2008, 15:06

witam, mam cbr 600 f3, kupilem komplet zebatek z lancuchem i zalozylem, i mam problem z przednia zebatka, dokrecilem ja ile sie dalo ale ma luzy, przod tyl i bok, tak jakby byla za mala, czy jest tolerancja luzu na niej czy powinna miec jakiec gumowe zawieszenie jak tylna, dodam ze w trakcie jazdy jest odczuwalne szarpniecie przy przyspieszaniu jak i hamowaniu przy ujmowaniu gazu, poradzcie cos prosze, podziekowal
Krystal
Świeżak

Postprzez elco » 28/4/2008, 18:23

przednia zebatka wzdluz osi maly luz zawsze posiada, natomiast jezeli chodzi o jakikolwiek luz na boki to jeszcze sie z czyms takim nie spotkalem. Byc moze jest to wada fabryczna i nalezaloby zglosic reklamacje.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez lysy5g1 » 28/4/2008, 20:45

nie wiem czy dobrze skumałem, ale jeśli oprócz tak jak kolega wyżej napisał luzu osiowego jest też skrętny to lipa... Nie możesz tak jeździć bo jeśli to wada zębatki to zniszczysz tylko wałek zdawczy, który nie jest tani i łatwy w wymianie... :/
MMMOTÓRR!!
lysy5g1
Świeżak

Postprzez Krystal » 30/4/2008, 10:55

dzieki ale jeszcze z innej strony, rozchodzi mnie sie o to czy mozna zalozyc ciensza zebatke, tzn ze ta sruba stozkowa po dokreceniu jej nie dociska tylko ona chodzi minimalnie po tym walku zdawczym, czy taka syt jest niedopuszczalna i nalezy zebatke wymienic na grubsza, nadmienie jeszcze ze przedtem byla JT a ta jest ciensza Afam,
Krystal
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê