czy to moduł załonowy??
• Strona 1 z 1
czy to moduł załonowy??
Podczas jazdy w pewnym momencie zaczął zachowywać się jakby nie było paliwa, nie miał mocy i strasznie szarpał jak się dawało w gaz, dojechałem do garażu na wolnych obrotach chodził na jałowym biegu a gdy dawało się w gaz to przerywał i nie wchodził na obroty. po 2 dniach chciałem go odpalić a tu nic. zdjełem świece a tu nima iskry, nima też napięcia na pzrewodzie od świecy. Kieruje zapytanie do was co możę być przyczyną? Moduł (ten z którego wychodzi pzrewód do świecy) czy może coś innego. Moduł był wymieniany około 1,5 tygodnia temu ale wsadzony używany i to nie wiem czy wogóle był wymieniany czy tylko skasowane za to. Czekam na odpowiedż. Pozdro
PS. Motorek to Aprilia Af1 Futura 80 cm3 1991r
PS. Motorek to Aprilia Af1 Futura 80 cm3 1991r
Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
-
TroyaN1984 - Świeżak
Sprawdź czy akumulator żyje. Może nie mieć ładowania, lub stracił pojemność, mógł go zabić regulator napięcia.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
akumulator rozladowany ale jest ładowanie bo jak na pych biore to światła się palą
Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
-
TroyaN1984 - Świeżak
Sprawdź czy akumulator daje się naładować. Czy nie stracił pojemności.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
-
TroyaN1984 - Świeżak
Moim zdaniem, jakbys mial zle ustawiony zaplon to iskra by byla tylko podawana w zlym momencie. To jest cos od modulu do cylindra. Jesli jestes pewny ze swieca jest OK, to sprawdz czy nie poluzowal sie kabel od strony modulu lub fajki.
PS.
Jesli nie bylo iskry to jak dojechales do domu? Moze sie nie zrozumielismy...nie ma iskry czy jest slaba?
PS.
Jesli nie bylo iskry to jak dojechales do domu? Moze sie nie zrozumielismy...nie ma iskry czy jest slaba?
- orzech
- Świeżak
Moduł zapłonowy jest wbudowany w cewkę WN (w tym modelu to SEM TM 14-05 i takie powinien miec oznaczenie). Ma 4 przewody (czarny , czerwony , zielony , pomarańczowy).
Działa niezależnie od akumulatora i układu ładowania (regulatora napięcia).
Sprawdź oznaczenie rotora (koła magnesowego pod prawą pokrywą silnika). Najczęściej montowany jest typ"K".
Mam możliwość sprawdzenia modułu ale wczesniej podaj oznaczenia z modułu, rotora to podpowiem jak możesz sprawdzić napięcia dochodzące do modułu.
Działa niezależnie od akumulatora i układu ładowania (regulatora napięcia).
Sprawdź oznaczenie rotora (koła magnesowego pod prawą pokrywą silnika). Najczęściej montowany jest typ"K".
Mam możliwość sprawdzenia modułu ale wczesniej podaj oznaczenia z modułu, rotora to podpowiem jak możesz sprawdzić napięcia dochodzące do modułu.
- andy k
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości