Zobacz wÄ…tek - Honda NSR 125 sterowanie zaworem wydechowym
NAS Analytics TAG

Honda NSR 125 sterowanie zaworem wydechowym

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Honda NSR 125 sterowanie zaworem wydechowym

Postprzez pesymista » 17/4/2008, 21:03

Witam. Mam taki problem z nsr'ka, niemam mocy i zawór wydechowy przekreca sie tylko jak wlacze zapłon później już ani drgnie, ale to nie jest najważniejsze. mam wiekszy problem moduł sterujący tym zaworem ma 9 kabli a w serwisówce jest tylko 8 i sie kolory niezgadzaja ale tylko te co idą do instalacji motoru. Oprucz tych co ida na sterwnie zaworu mam jeszcze 4 zielony -masa, różowy chyba plus, czarny z brazowym i czarny z żółtym. na tym ostatnim przy dawaniu gazu napiecie sie zmienia od zera do 14V ale niewiem co ma byc na tym czarnym z brazowym. Dodam jeszcze że ktoś wczesniej obcioł te przewody. Więc mam prośbe jak ktoś z kolegów ma nsr z taka instalacja to prosił bym o podanie napiec i w jakim stanie one sa bo niewiem czy mi ten sterownik padł czy to jakis babol w instalacji. Pozdrawiam
pesymista
Świeżak

Postprzez ChudyNs1 » 17/4/2008, 22:05

Napięcia zwykłym miernikiem nie zmierzysz poniewaz jest tam silnik krokowy i jest sterowany impulsowo.
<b>>>>>>>>>>>>>>>>Bez Młota To Nie Robota<<<<<<<<<<<<<
Obrazek
ChudyNs1
Świeżak

Postprzez pesymista » 18/4/2008, 07:33

Po pierwsze mnie interesują napięcia dochodzące do sterownika tego silnika, a nie wychodzące na regulator.
Po drugie jestem elektronikiem i wiem jak wygląda silnik krokow, a w tym regulatorze jest zwykły silnik prądu stałego z przekładnią i potencjometrem dzięki któremu układ zna kąt obrotu.
A mnie interesujÄ… tylko stany na tych 4 kabelkach idÄ…cych do sterownika zaworu z instalacji.
Pozdrawiam
pesymista
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê