Zobacz wÄ…tek - ZX7R problem
NAS Analytics TAG

ZX7R problem

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

ZX7R problem

Postprzez CzesÅ‚aw » 9/4/2008, 20:46

Witam

Od tamtego roku mam pewien problem z moją kawą ZX7R 98 rok.Mianowicie dość czesto przy wchodzeniu na górne obroty wskazówka wariuje tzn z 8,5 tysiaca obr wskoczy nagle na 11,oczywiscie motor wtedy nie ciągnie.Normalnie na koncu trójki mam nieco ponad 180 km/h,gdy wskazowka zawariuje i wskoczy na 11 tysiecy i dojdzie do czerwonej lini to wtedy mam zaledwie 160 km/h.Oczywiscie silnik tez zawariuje,wyglada to tak jakbym przy 8,5 tys obr nagle wcisnał sprzegło odlrecił gaz i puścił sprzegło.Co najgorsze eliminowałem wiele rzeczy po koleji.Mechanik sprawdził sprzegło,wszystko ideał zostały wymienione oczywiscie na orginał spreżyny,nastepnie sprawdziłem cały układ paliwowy,wszystko ok poza fitrem paliwa,zamowiony orginał kawasaki - wymieniony,kolejno sprawdzony i wyczyszczony filtr K&N i sprawdzenie wlotów - wszystko ok.Gazniki przeczyszczone,synchronizacja zrobiona,własciwie zostały mi tylko świece ale to juz szukanie na siłe,jest na nich zrobione około 4 tys km.Czy ma ktos moze jakieś pomysł i może pomóc?Bede bardzo wdzieczny Pzdr
Czesław
Świeżak

Postprzez Krzycho-cbr » 10/4/2008, 20:50

Postaje sprawdzić śweice, przewody wysokiego napięcia, cewki, moduł zapłonowy.
Krzycho-cbr
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê