STUKANIE YAMAHA R1
• Strona 1 z 2 • 1, 2
STUKANIE YAMAHA R1
Witam
Czy ktoś może mi powiedzieć co może stukać od strony sprzęgła w motorze yamaha R1?
Mlody_R1
Czy ktoś może mi powiedzieć co może stukać od strony sprzęgła w motorze yamaha R1?
Mlody_R1
- Mlody_R1
- Świeżak
A plyta wyciskowa sprzegla ?
Tam jest lozysko, ktore potrafi brzeczec kiedy sprzeglo nie jest wcisniete.
Ale jezeli sa to wyrazne stuki to nie wiem.
Trzeba wziasc stetoskop, albo nawet kawalek kija od szczotki i przykladajac do silnika i do ucha zlokalizowac dokladnie miejsce skad stuki dochodza.
Wowczas latwiej zgadnac co to moze byc.
Adam M.
Tam jest lozysko, ktore potrafi brzeczec kiedy sprzeglo nie jest wcisniete.
Ale jezeli sa to wyrazne stuki to nie wiem.
Trzeba wziasc stetoskop, albo nawet kawalek kija od szczotki i przykladajac do silnika i do ucha zlokalizowac dokladnie miejsce skad stuki dochodza.
Wowczas latwiej zgadnac co to moze byc.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
-
fajerstarter - VIP Åšcigacz.pl
Mlody_R1 napisał(a):Exup to nie może być bo to jest w tłumiku, a stukanie występuje przy sprzęgle:(
Mlody_R1
wiem ze w tlumiku,ale czy jestes na 100%pewien ze ten odglos dochodzi ze sprzegla?a nie wlasnie z wydechu?wlasnie mialem takie przypadki ze ludzie panikowali bo im w silniku cos walilo a okazywalo sie ze to byl po prostu exap!!! tylko odglos tak sie rozchodzil ze trudno bylo okreslic dokladnie gdzie to wali
xxxx
-
kiedys to robilem do chyba 2000r ,a teraz po prostu latam z chlopakami rozmawiam z nimi i slucham,a ten problem to tez slyszalem i sam osluchiwalem i okazalo sie ze to tak bylo jak wyzej napisalem
xxxx
-
Mlody_R1 napisał(a):bo najlepsze jest to ze kosz sprzęgłowy wymieniłem a to dalej stukało i juz nie mam siły do tego motoru
Jak już go nie chcesz to możesz mi go oddać

Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Co prawda nie znam zbyt dobrze tego motocykla i nigdy nie mialem do czynienia z jego naprawa, ale chcialem zapytac czy ten odglos cichnie w momencie gdy wcisnie sie sprzeglo ? Opisywalem kiedys taki wlasnie problem na podstawie mojego motocykla tj. Hondy CBR 600 f2. Wiele osob zawsze wskazuje wlasnie sprzeglo, albo kosz sprzeglowy, bo dokladniejszym zbadaniu, dwoch dobrych mechanikow jednoznacznie stwierdzilo, ze wine za te stuki, tudziez swego rodzaju szuranie ponosi nieco zuzyta skrzynia biegow.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
mozesz tez sposcic troche oleju i zobaczyc czy na dnie nie naczynia do ktorego sposcisz olej nie ma opilkow panewek,jak beda to bedziesz wiedzial co jest grane
tylko naczynie porzadnie wyczysc zeby jakis inny syf tam nie lezal na dnie
tylko naczynie porzadnie wyczysc zeby jakis inny syf tam nie lezal na dnie
xxxx
-
-
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości