Problemy z odpalaniem na zimno
• Strona 1 z 1
Problemy z odpalaniem na zimno
Mam problem z odpaleniem na zimno Cagivy Mito '02. Z rozrusznika wogóle nie idzie nawet na ssaniu i na gazie.
Dopiero z trudem ale odpala na pych i też dopiero po kilku próbach zagada.
Na ciepło odpala bez problemu z rozrusznika.
Czy przyczyną jest gaźnik czy może rozrusznik/ przekaźnik?
Dopiero z trudem ale odpala na pych i też dopiero po kilku próbach zagada.
Na ciepło odpala bez problemu z rozrusznika.
Czy przyczyną jest gaźnik czy może rozrusznik/ przekaźnik?
-
Xavi - Świeżak
zbyt uboga mieszanka paliwo-powietrze. Chyba że rozgrzana w miejscu dobrze chodzi, w sensie obroty są równe i nie za wysokie lub za niskie. Ja mam taki sposób na odpalanie-przekręcam kluczyk bez włączenia zapłonu w manetce, kręcę sekundę na pełnym ssaniu, później daje pół ssania, włączam zapłon, kręcę i od razu odpala
-
suley - Świeżak
zbyt uboga mieszanka paliwo-powietrze. Chyba że rozgrzana w miejscu dobrze chodzi, w sensie obroty są równe i nie za wysokie lub za niskie. Ja mam taki sposób na odpalanie-przekręcam kluczyk bez włączenia zapłonu w manetce, kręcę sekundę na pełnym ssaniu, później daje pół ssania, włączam zapłon, kręcę i od razu odpala
-
suley - Świeżak
Jak odpali to na początku ma małe obroty potem jej rosną ale już ustają.
Kiedy zapodaje ssanie gdy chodzi to dostaje wyższych obrotów ok. 5 tys. ale je utrzymuje. Ale to chyba normalne na ssaniu a co do rosnących obrotów bez ssania to chyba wina złego ustawienia minimalnych obrotów.
Jak jest rozgrzana i odpalam to pali na dotyk i obroty trzyma odpowiednio na ssaniu większe a bez niego mniejsze 1-2 tys.
Co do mieszanki to jest raczej zbyt bogata w olej bo ma ogromnego kopcia po ciężkim odpaleniu na zimno i przy kilku następnych próbach odpalania przed zagrzaniem silnika.
Kiedy zapodaje ssanie gdy chodzi to dostaje wyższych obrotów ok. 5 tys. ale je utrzymuje. Ale to chyba normalne na ssaniu a co do rosnących obrotów bez ssania to chyba wina złego ustawienia minimalnych obrotów.
Jak jest rozgrzana i odpalam to pali na dotyk i obroty trzyma odpowiednio na ssaniu większe a bez niego mniejsze 1-2 tys.
Co do mieszanki to jest raczej zbyt bogata w olej bo ma ogromnego kopcia po ciężkim odpaleniu na zimno i przy kilku następnych próbach odpalania przed zagrzaniem silnika.
-
Xavi - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości