co z nią nie tak ?
• Strona 1 z 1
co z nią nie tak ?
witam, pisze mianowicie bo mam pewien problem. otóż to posiadam honde cr, miała niedawno robiony remoncik, przygotowanie do sezonu, mianowicie nowy kuty tłok, łożyska na wałe, oleje, uszczelki, takie tam duperele, w tym problem, że juz w sumie skonczylam docierać ale ona nie ma tej mocy, silnik robili mi w serwisie, a zalozenie na rame koledzy
wczoraj jak byłam w terenie to ona juz nawet kopać nie chciała, poza tym strasznie zaczęła kopcić, napewno nie jest to wina zbyt bogatej mieszanki, bo zmniejszyłam proporcje oleju, bo wczesniej bylo za duzo, koledzy mi powiedzili ze to prawdopobnie nie zmienili mi w serwisie uszczelniaczy na wale i ciągnie olej z silnika do mieszanki, co może być? prosze o pomoc, bo ja już nie mam pojecią ... 

CR125 moja niunia
- ManiaCR
- Świeżak
to nawet bardzo prawdopodobne z tym uszczelniaczem, otóż raz ze on musi byc odpowiednio umieszczony na swoim miejscu to jeszcze wlasciwą stroną jesli nie ma dwóch kołnieży uszczelniających w obu kierunkach,ale moge sie mylic bo nie mialem do czynienia wczesniej z takim sprzetem ,ale objawy pasują do nieszczelnego zimezinga na wale
- guural
- Świeżak
jeden bak wyjezdzilam na naprawde niskich obortach ciągle manewrując biegami, potem po wyjezdzeniue 10l raz na jakis czas sobie zagazowałąm, po ok. 15 zaczelam jezdzic normalnie, ale ona nie ma tej mocy, teraz mi nawet odpalic nie chce, a kopciła na biało raczej
CR125 moja niunia
- ManiaCR
- Świeżak
myslalam zadzwonic do tego serwisu co mi skladali silnik czy tego jakos na gwarancje nieoddac, ale chodzi o to ze oni mi nie wystawili zadnej faktury ze robili, a teraz mogą powiedziec ze to nie oni albo cos, nie wiem co robic w tej kwesti
CR125 moja niunia
- ManiaCR
- Świeżak
to jest metoda docierania na oleju mineralnym, mam rozumieć że taki lałaś? Silnik był rozgrzewany przed każdą jazdą? Katowanie zimnych pierścieni może doprowadzić do utraty szczelności. Zmierz kompresję to po 1 po 2 jak nie kopci na niebiesko to raczej nie jest simmering od strony oleju.
-
suley - Świeżak
nie no ja zawsze przed jazdą ją włączałam na ssaniu zeby pochodzila pare minutek, odpalam a jak juz sobie chodziła to w ten czas zdążyłam wyproWadzic i zamknąć garaż, olej bel ray na początku samym a potem mi się skończył i mobila lałam ;/
CR125 moja niunia
- ManiaCR
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa