motorschaden r1 rn12
• Strona 1 z 1
motorschaden r1 rn12
Witam.
Wlasnie zakupilem yamaha r1 r. 2004 z zatartym silnikiem , tak twierdzil sprzedajacy. Po wstepnych ogledzinach ustaliem, ze nie jest zatarty tylko zablokowany najprawdoposobniej przez zawor , poniewaz walem da sie przekrecic do pewnego momentu i stop. Motocykl ma przejechane 39000 km i stawiam, ze przeskoczyl rozrzad i zawor nie zdarzyl spie... przed tlokiem.
Pytan mam wiele ale chcialbym prosic i kilka rad zanim zaczne rozbierac moto.
- przy jakim przebiegu wymienia sie rozrzad w tym modelu?
- czy da sie zwalic glowice bez wyciagania silnika ?
- gdzie znajde dane na temat momentow dokrecania glowicy?
Wlasnie zakupilem yamaha r1 r. 2004 z zatartym silnikiem , tak twierdzil sprzedajacy. Po wstepnych ogledzinach ustaliem, ze nie jest zatarty tylko zablokowany najprawdoposobniej przez zawor , poniewaz walem da sie przekrecic do pewnego momentu i stop. Motocykl ma przejechane 39000 km i stawiam, ze przeskoczyl rozrzad i zawor nie zdarzyl spie... przed tlokiem.
Pytan mam wiele ale chcialbym prosic i kilka rad zanim zaczne rozbierac moto.
- przy jakim przebiegu wymienia sie rozrzad w tym modelu?
- czy da sie zwalic glowice bez wyciagania silnika ?
- gdzie znajde dane na temat momentow dokrecania glowicy?
- Basteck
- Świeżak
1. nie wiem.
2. też nie wiem... ale możesz przyglądnąć się tym zdjęciom. 100% że musisz rozbebeszyć cały motocykl praktycznie, tak jak na zdjeciu, a wtedy juz sam ocenisz czy dasz rade zrobić to bez wyjmowania silnika;) no ale jednak fotki mogą pomoc w zorienrowaniu sie co i jak:
(otwórz link)
(otwórz link)
3. serowsówka -> http://yzf-r1forum.net/manuals/2004_r1_service/toc.html
register and voila!
2. też nie wiem... ale możesz przyglądnąć się tym zdjęciom. 100% że musisz rozbebeszyć cały motocykl praktycznie, tak jak na zdjeciu, a wtedy juz sam ocenisz czy dasz rade zrobić to bez wyjmowania silnika;) no ale jednak fotki mogą pomoc w zorienrowaniu sie co i jak:

3. serowsówka -> http://yzf-r1forum.net/manuals/2004_r1_service/toc.html
register and voila!

lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości