Odpowietrzenie tylnego hamulca
• Strona 1 z 1
Odpowietrzenie tylnego hamulca
Witajcie. Koledzy proszę o poradę. Mam Suzuki 1000TL i po wymontowaniu tylnego zacisku i zalożeniu nowych klocków nie mogę gada odpowietrzyć. Stary plyn byl do końca spuszczony i pompa nie chce wytworzyć ciśnienia. Przez odpowietrzniki ledwo wylazi czysty plyn bez powietrza, a ciśnienia jak nie bylo tak niema. Pedal hamulca jest calkowicie miękki.
Pozdro Seba
Pozdro Seba
- SebaTLR
- Świeżak
Musisz odpowietrzyc sama pompe, zeby moc odpowietrzyc przewody.
Jedna osoba pompuje i trzyma jak poczuje cien opporu a druga odkreca wowczas srube mocujaca przewod hamulcowy i wypuszcza plyn z powietrzem.
Albo wyciagasz plyn i powietrze wielka strzykawka przez odpowietrznik.
Albo MityVac, ale trudny do pozyczenia w Polsce.
Adam M.
Jedna osoba pompuje i trzyma jak poczuje cien opporu a druga odkreca wowczas srube mocujaca przewod hamulcowy i wypuszcza plyn z powietrzem.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
Adam M. napisał(a):Musisz odpowietrzyc sama pompe, zeby moc odpowietrzyc przewody.
Adam M.
Dzięki wielkie. Rozumiem ,że trzeba popuścić śrubę od przewodu przy pompie i dopiero potem odpowietrzać przy kole. Czy po samym odpowietrzeniu pompy pedal będzie już trochę twardszy? I mam jeszcze jedno pytanie , czy w czasie odpowietrzania ma być zalożona i przykręcona pokrywa zbiornika od plynu hamulcowego czy nie musi?
Suzuki TL 1000R 2001r
Pozdrawiam Seba
Pozdrawiam Seba
- SebaTLR
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości