Honda cb 750 seven fifty co to jest ?
• Strona 1 z 1
Honda cb 750 seven fifty co to jest ?
Witam!.
Kupiłem niedawno sobie motor Honda cb 750 seven fifty. Jest super zadbana.
Tylko mam jeden problem jadąc nią chcę przy spieszyć to jest takie dziwne uczucie jak by sprzęgło się ślizgało. Popuszczając gaz ustępuje . Co to może być ?.
pozdrawiam chipel
Kupiłem niedawno sobie motor Honda cb 750 seven fifty. Jest super zadbana.
Tylko mam jeden problem jadąc nią chcę przy spieszyć to jest takie dziwne uczucie jak by sprzęgło się ślizgało. Popuszczając gaz ustępuje . Co to może być ?.
pozdrawiam chipel

- chipel
- Świeżak
No to sam sobie odpowiedziałeś pewnie z jakiś powodów ślizga ci się sprzęgło, z jakich ci nie powiem bo się na tym nie znam.
- radziopol4
- Świeżak
-
fajerstarter - VIP Åšcigacz.pl
witam mam cb 750 95" niefortunie przechyliłami sie w garażu na lewą strone i całą noc tak przebywała rano po podniesieniu motor odpalił lecz niewkręcał sie na obroty teraz wogóle niechce zagadać
R1
- pazdzioch150
- Świeżak
pazdzioch150 napisał(a):witam mam cb 750 95" niefortunie przechyliłami sie w garażu na lewą strone i całą noc tak przebywała rano po podniesieniu motor odpalił lecz niewkręcał sie na obroty teraz wogóle niechce zagadać
to pytanie czy opowiadanie? może anegdotka?

-wygląda na coś z gaźnikami, podobne objawy opisuje ktoś w temacie zbanditem...
wygląda na to, że pływaki się zawiesiły albo zaworek iglicowy...
PS: do założyciela: w pierwszej kolejności wyreguluj sprzęgło tak jak ma być, tj. luz na lince ok 3-4mm. Możlie, że jest tam "za ciasno" i jeździsz na półsprzęgle...
Jeśli tam jest ok, to trzeba rozebrać i pomierzyć tarcze/przekładki i sprężyny.
Ew. może być to winą oleju, jeśli ktoś wcześniej wlał jakiś "turbo przekładniowy z super dodatkami poślizgowymi"...
MMMOTÓRR!!
- lysy5g1
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości