Problem z zegarami w Yamaha R6 POMOCY!!!!!!!!!
• Strona 1 z 1
Problem z zegarami w Yamaha R6 POMOCY!!!!!!!!!
Witam. Ostatni odebrałem motocykl od mechanika i zauważyłem, że przy przekręceniu kluczyka zegary nic nie pokazują to znaczy wskazówka obrtomierza, lampka biegu jalowego migaczy i podświetlenie działają głowny problem to wyświetlacz nic nie pokazuja. Na początku myslalem ze to cos ze stykami ale nic i pózniej zauważyłem ze pod odłączeniu akumulatora i podłączeniu go, zegary działają normalnie, dopuki nie przekręci sie kluczyka w stacyjce i prubuje włączyc go ponownie wszystko zaczyna sie od poczatku
. Poza tym motor jest w pelni sprawny, pali doskonale i reszta elektryki działa normalnie. Może to komputer? POMOCY.

- malyf
- Świeżak
Powiem Ci tak ostatni miałem podobny problem z zegarami. Ale okazało sie że kable są pozamieniane w elektryce.
Nie wiem czemu ale te zegary tak maja że działają nawet przy pomylonych podłączeniach.
Musisz sprawdzić wiązke elektryczną pod bakiem i tam postaraj się aby wszystko było prawidłowo.
Mi pomogło a też wszystko gasło.
Nie wiem czemu ale te zegary tak maja że działają nawet przy pomylonych podłączeniach.
Musisz sprawdzić wiązke elektryczną pod bakiem i tam postaraj się aby wszystko było prawidłowo.
Mi pomogło a też wszystko gasło.
- hajduka
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości