CO to może być- Yamaha R6
• Strona 1 z 1
CO to może być- Yamaha R6
Witam. Mam mały problem. Kupiłem Yamahe R6 i jest następujący temat: Jak właczam jedyneczkę i ruszam jest wszystko ok. Rozpędzam się do ok 50 km/h puszczam manetkę, zwalniam i jak chcę ponownie dać gazu delikatnie zeby nie jechać szybko tylko stałą prędkością to mi zaczyna szarpać. Na luzie wkręca się ładnie bez żadnych zadławień ani skoków obrotów. Co to może być???
- Pelton
- Świeżak
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
w momencie gdy przyspieszam dynamicznie na jedynce , dwójce kręce ją do 8-9 tyś obrotów idzie jak przecinak nawet przez chwilę nic sie nie dzieje. Od razu ciągnie bez jakichkolwiek zakłóceń, szarpnięć czy zadławień. Szarpnięcia występuję tylko na jedynce gdy zwolnię i chce delikatnie podkręcić aby jechać tak z prędkością ok 30-40 km/h. Szarpnie kilka razy i jest ok. Nie wiem czy błąd leży po mojej stronie (brak wyczucia manetki) czy leży on gdzieś w moto
- Pelton
- Świeżak
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
moim zdaniem wina leży w sprzęgle miałem to samo jak wymieniłem sprzęgło wszystko było ok
<<YAMAHA TZR80>>
- maciekc603
- Świeżak
jeżeli chodzi o sprzęgło to nie widzę żadnych nieprawidłowości tylko jest jedno małe ale... wiec jak silnik pracuje to słychać jakieś ciche dźwięki (trudne bliżej do opisania) i wcisnę sprzęgło to cichnie wszystko. Słyszałem ze to może być odgłoś kosza i to jest "standard" w tym motorze. Ale czy to jest prawda? I co w takim przepadku robić???
- Pelton
- Świeżak
- maciekc603
- Świeżak
maciekc603 jesli masz porównanie do siebie to raczej sie milisz to nie jest 2T tylko YZF a to róznica i sprzegla to raczej bym sie nie czepial!!
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
- maciekc603
- Świeżak
Re: CO to może być- Yamaha R6
Pelton napisał(a):Witam. Mam mały problem. Kupiłem Yamahe R6 i jest następujący temat: Jak właczam jedyneczkę i ruszam jest wszystko ok. Rozpędzam się do ok 50 km/h puszczam manetkę, zwalniam i jak chcę ponownie dać gazu delikatnie zeby nie jechać szybko tylko stałą prędkością to mi zaczyna szarpać. Na luzie wkręca się ładnie bez żadnych zadławień ani skoków obrotów. Co to może być???
ejj, z motorem wszystko jest OK, po prostu przy tak małych prędkościach, ażeby uniknąć szarpnięć musisz używać też sprzęgła.
- cinx
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości