czy wymienia sie lancuszek rozrzadu w R6 model 2000r
• Strona 1 z 1
czy wymienia sie lancuszek rozrzadu w R6 model 2000r
witam bylem w paru serwisach i w karzdy mowia co innego. Gdy silnik jest cieply na wolnych obrotach slychac rzegot niewiem czy to normalne w tych modelach
- shumaher84
- Świeżak
Lepiej zrób z tym porządek jak najszybciej, gość od którego kupowałem CB sprowadził sobie R6 (roku nie znam) i mówił że przejechał nią może z 300 metrów, stało się coś z napinaczem rozrządu i rozp... mu wszystkie zawory i coś w głowicy chyba (nie pamiętam dokładnie),,, naprawa była nieopłacalna. Ja na twoim miejscu wymieniłbym cały rozrząd...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
wielkie dzieki kolego od niedawna mam ten motor i niezbyt sie orietuje jak ten silnik powinien pracowac w r6
- shumaher84
- Świeżak
Jeszcze sie nie spotkalam, zeby w "zdrowym" silniku cos rzezilo czy klekotalo. Musisz niezwlocznie oddac moto do dobrego mechanika. Im szybciej tym lepiej, bo obecnie byc moze do wymiany badz regulacji jest tylko jakis niewieki mechanizm - potem moze byc juz gorzej i jak napisal Melvin - rozrzad do wymiany. Chyba, ze juz jest to "pozniej" 

Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Ścigacz.pl
wiecie jak jest z mechanikami... ja serwisuje go w serwisie yamaha kielce i tam mowia ze jest do wymiany lancuszek a w nastepnym serwisie mowia ze wszystko jest ok i w tych motocyklach nie wymienia sie rozrzadu juz sam nie wiem co jest grane motor ma dopiero przejechane 24000
- shumaher84
- Świeżak
Mam pytanie:
Co ile powinno się rozrząd wymieniać?
Wiem że to zależy od motocykla, ale każda wartość(w tys km) każdego modelu mogłaby coś przybliżyć.
Co ile powinno się rozrząd wymieniać?
Wiem że to zależy od motocykla, ale każda wartość(w tys km) każdego modelu mogłaby coś przybliżyć.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa