potrzebujÄ™ porady...
• Strona 1 z 1
potrzebujÄ™ porady...
3 dni temu kupiłem sobie zzr 1100. motorek ładny do tego w fajnym stanie technicznym i ma tylko jedną wade. dziś po raz pierwszy tak porządniej się przejechałem i co sie okazało: ano paskudnie sie prowadzi. nie trzyma kierunku jazdy tzn. uczucie jest takie jakby sie jechało bez powietrza w przednim kole. przy byle podmuchu bocznego wiatru moto zjeżdza o np. metr z kursu. co to może być?? oglądnąłem z przodu z tyłu, motorek wygląda na prosty. jedyne co mnie niepokoi to bardzo miękkie przednie lagi. czy to może mieć związek?? z góry dzięki za pomoc...
jawa50>>>jawa175>>>3xjawa350ts>>>cbr1000>>>zzr1100...wreszcie upragniona hayabusa
)

- neptyk
- Świeżak
Re: potrzebujÄ™ porady...
neptyk napisał(a):uczucie jest takie jakby sie jechało bez powietrza w przednim kole. ...
jedyne co mnie niepokoi to bardzo miękkie przednie lagi.
to ma związek chyba na pewno, proponuje kupić sprężyny progresywne na przód
WIRTH - sprężyny progresywne - para
http://www.motobot.pl/www/str/?gr=516192
i na tył za jednym zamachem
Hyper PRO
http://www.rpmotorsport.pl/quady/-c-52_ ... 81caa7c41d
Niestety ze strony niewiele siÄ™ dowiesz.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
skwy napisał(a):A może ten sprzęt ma krzywą ramę?
Na oko tego nie sprawdzisz a na przyrzÄ…dach wyjdzie.
mi zawsze kazali ja sprawdzac ze sie rozpedzam do 40/50 i puszczam kierownice i jesli moto sie prowadzi dobrze i prosto to jest ok.
pomoz to nic nie kosztuje a ratuje..! | viewtopic.php?t=12608 | | zbiorka pieniedzy dla Olafa!wejdz,zobacz,przeczytaj,przemysl.. pomoz. | viewtopic.php?t=19003
-
spoyler92 - Świeżak
ej chłopaki ja was prosze:)) miałem wcześniej honde cbr 1000 moto było na bank powypadkowe rama krzywa jak cholera. żeby na niej jechać prosto trzeba było siedzieć z boku ale jechała jak po sznurku. a kawa jedzie prosto ale co podmuch wiatru to buja ją strasznie. potrafi przy przejeżdzaniu obok samochodu naprawde sporo odskoczyć od kursu.zasięgnąłem rady moich bardziej doświadczonych kolegów i najprawdopodobniej nie ma w ogóle oleju w lagach. przestanie padać to rozbiore i sie okaże...
jawa50>>>jawa175>>>3xjawa350ts>>>cbr1000>>>zzr1100...wreszcie upragniona hayabusa
)

- neptyk
- Świeżak
No ja miałem podobne objawy.
Po wymianie uszczelniaczy, oleju w lagach oraz dopompowaniu powietrza z przodu jest OK. To było zaraz po zakupie i się okazało,że jest 0,7 atm. mniej w kole. Po uzupełnieniu było dużo lepiej, ale dopiero po wymianie a właściwie wlaniu oleju, bo były lagi prawie puste(sama maź), oraz dopompowaniu zawieszenia i ustawienia zawiasu sztywniej z tyłu to moto nareszcie nie robi ze mną co chce i kiedy chce.
W moto poprzednim pamiętam jeszcze przed wymianą wybite łożyska kół i główki ramy- wtedy moto walił się nieoczekiwanie w ciasnym zakręcie-najbardziej odczuwałem to na rondzie; no też możesz kuknąć na te łożyska dla spokoju
Powodzenia
Po wymianie uszczelniaczy, oleju w lagach oraz dopompowaniu powietrza z przodu jest OK. To było zaraz po zakupie i się okazało,że jest 0,7 atm. mniej w kole. Po uzupełnieniu było dużo lepiej, ale dopiero po wymianie a właściwie wlaniu oleju, bo były lagi prawie puste(sama maź), oraz dopompowaniu zawieszenia i ustawienia zawiasu sztywniej z tyłu to moto nareszcie nie robi ze mną co chce i kiedy chce.
W moto poprzednim pamiętam jeszcze przed wymianą wybite łożyska kół i główki ramy- wtedy moto walił się nieoczekiwanie w ciasnym zakręcie-najbardziej odczuwałem to na rondzie; no też możesz kuknąć na te łożyska dla spokoju
Powodzenia
- leszek40
- Świeżak
no witam pany. mam problema takiego: ile dokladnie leje sie płynu do jednej i drugiej lagi przy cbf600 bo cusik za miekki i przy zrzucie na niższy bieg dochodzi do ogranicznika a w serwisówce po angielsku nie wiem co jak z czym sie je. z góry wielkie dzieki za odp.
- hornet86
- Świeżak
ja tez tak mam w swoim i podobno za miekkie amortyzatory z przodu.. ja mam do wymiany uszczelniacze, wymienie i zobaczymy czy coÅ› siÄ™ zmieni.
JP:)
- lukasz901930
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości