Zobacz wÄ…tek - problem z odpalaniem
NAS Analytics TAG

problem z odpalaniem

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

problem z odpalaniem

Postprzez paltriax » 6/12/2007, 08:17

witam
mam problem z honda dominator 98r sytuacja wyglada nastepujaco odpalam moto akumulator kreci kreci i nic i tak musze nim pokrecic z 1min i wtedy odpala gdy na drugi dzien przychodze odpalic moto akumulator kreci juz slabiej i po pewnym czasie ok minuta calkiem siada i moto nie odpala i musze go naladowac i wtedy moto odpali ale tez nie od razu a po okolo minucie zamierzam kupic nowy aku ale nie wiem czy to rozwiaze problem moze ktos ma jakis pomysl co to to moze byc
paltriax
paltriax
Świeżak

Postprzez kreska » 6/12/2007, 09:53

Po pierwsze :) jak możliwość to idź podłacz się do akumulatora samochodu i zobacz czy zapali od razu. Po drugie, jak nadal nie bedzie chciał zapalić nawet z samochodu, to świece nową kup. A jak nie będzie działoło to będziemy dalej szukać przyczyny :) :roll:
kreska
Świeżak

Postprzez Jonyl » 6/12/2007, 15:43

Pierwsze co to moze być to źle podpięte kable do rozrusznika,ja tak mam. Po drugie to świeca jak kolega wyzej napisał a po trzecie to bym proponował zobaczyć czy masz włączone ssanie, bo jak jest zimny to zapali only ze ssaniem. ;P
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi
:D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
Jonyl
Świeżak

Postprzez skwy » 6/12/2007, 20:05

Jeśli będzie dalej lipa po sprawdzeniu tych czynności co koledzy opisali to może być uszkodzony moduł zapłonowy.Miałem taki przypadek w tym lecie.Też bawiłem się przy sprzęcie wymieniałem świece czyściłem gaźnik i przeglądałem całą instalacje elektryczną. :evil:

Co się okazało że był uszkodzony moduł zapłonowy.:shock:

Kolo z Ostrołęki naprawił go i jest bajka. :)
skwy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez paltriax » 7/12/2007, 08:52

oczywiscie ssanie mam wlaczone przy odpalaniu, aku byl ladowany przez 24h i wczoraj bezproblemu odpalil moto, dzisiaj jak pojde odpalic to tez pewnie odpali ale juz gdzies po minucie a na trzeci raz wcali nie odpali wiec chyba to aku jest juz zuzyty tak mi sie wydaje
paltriax
paltriax
Świeżak

Postprzez paulmoto » 7/12/2007, 09:56

witajcie zgadzam sie z waszymi wszystkimi opiniami ALE jest jedno male ALE skoro paltriax pisze ze ze jak akumulatior byl naladowany to odpalil bez problemu,a za kazdym kolejnym razem slabnie wiec sprawa oczywista "nieukreci" to nieodpali PRAWDOPODOBNIE NIEA LADOWANIA AKUMULATORA- a co do zuzytego akumulatora to tez moze tak byc ze juz porostu nietrzyma mocy i szybko "pada" pozdrawiam :-)
Życie jest Bogiem,podróże nałogiem,prędkość zabawą,MOTOCYKL PODSTAWĄ! :-)
paulmoto
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê