Jak zdławić motocykl??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jak zdławić motocykl??
Hej, wiecie moze coś o zdławieniu/zblokowaniu motocykla np. klasy 600?? Może macie jakiś link gdzie zostało coś na ten temat poruszone?? Albo sami coś napiszcie od siebie. Czy istnieją jakieś sposoby na to? Może coś elektronicznego?? Nigdzie nie moge nic znaleść na ten temat. Pomóżcie... please..... 

- PeeYack
- Świeżak
Prosiłbym jednak o jakiś szacunek i poważne potraktowanie mojego pytania. Mam 43 lata i dokładnie 2 tygonie temu kupiliśmy z żoną motocykl kawasaki zx6. Nie jestem jakimś młodym (czy nawet starym) oszołomem. Motor chcemy przeznaczyć do turystyki a ze względu na jego sportowy charakter chcieliśmy go troche "ograniczyć". Ktoś by zapytał czemu nie kupiliśmy sobie jakiegoś turystyka, otóż kawasaki od dawna mi sie podobało i zawsze chciałem go sobie kupić, żona mnie poparła, środki na kupno sie "znalazły" więc go kupiliśmy. Jeśli nie możecie, albo nie chcecie mi pomóc to wogóle nie piszcie albo od razu to zaznaczcie to poszukamy pomocy w innym miejscu. Pozdrawiam
- PeeYack
- Świeżak
leo napisał(a):albo wiesz co...
zdejmij lancuch!
leo i co sie tak burzysz jak WTC?
PeeYack gdzieś było jak zdławić Triumpha Speed Four -poszukaj, może coś takiego i w Kawie przejdzie;)
Ostatnio edytowano 16/7/2006, 13:31 przez Bunny, łącznie edytowano 1 raz

-
Bunny - VIP Åšcigacz.pl
-
Bunny - VIP Åšcigacz.pl
ZX6 do turystyki...i żona to poparła...no to chyba szybko zmieni zdanie po pierwszej wycieczce:D Kiepski wybór na turystyke...ale to Twoja sprawa. jesli chodzi o dławienie...najpierw zastanów się czy to w ogóle ma jakiś sens...pjedx nim na dłuższą wycieczke we dwoje + bagaż....może się okazac, że nie warto go nie tylko dławić ale w ogóle używać do tego typu jazdy.
To motocykl stricte sportowy....duża moc mały moment, czyli niewielka elastyczność...no i to 600tka. jak ją zdławisz to -mniejsza moc, jeszcze mniejszy moment, jeszcze mniejsza elastyczność...szybko zacznie cię męczyć taka turystyka polegająca na mieleniu biegami i wykrecaniu obrotów pod niebiosa, zeby w ogóle gdzieś pojechać...naprawde....przemysl "walory turystyczne" tego pojazdu. Chyba ze turystyke rozumiesz pod pojeciem wypad 10km za miasto nad staw lub inne jeziorko ew. do kolegi na dacze niewiele dalej.
W obu przypadkach dławienie nie ma wiekszego sensu...nie tego motocykla:)
To motocykl stricte sportowy....duża moc mały moment, czyli niewielka elastyczność...no i to 600tka. jak ją zdławisz to -mniejsza moc, jeszcze mniejszy moment, jeszcze mniejsza elastyczność...szybko zacznie cię męczyć taka turystyka polegająca na mieleniu biegami i wykrecaniu obrotów pod niebiosa, zeby w ogóle gdzieś pojechać...naprawde....przemysl "walory turystyczne" tego pojazdu. Chyba ze turystyke rozumiesz pod pojeciem wypad 10km za miasto nad staw lub inne jeziorko ew. do kolegi na dacze niewiele dalej.
W obu przypadkach dławienie nie ma wiekszego sensu...nie tego motocykla:)
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
leo ALE CO CIE TO OBCHODZI?? Czy on pytał Cię o to czy zx6 to dobry turystyk ?? Bo mi się wydaje ze pytał jak go zdławić !! Więc jak nie masz o tym zielonego pojęcia to po jakiego grzyba piszesz te bzdury (chcesz być zabawny?) Ty na nim zapewne nie będziesz jeździł więc jak nie masz nic konkretnego do dodania to w prawym górnym rogu masz taki krzyżyk użyj go!
PS. Boże czy w każdym temacie jak ktoś prosi o poradę musi znaleźć się kilku ,którzy wogle się nie znają ale piszą aby pisać? n/c

PS. Boże czy w każdym temacie jak ktoś prosi o poradę musi znaleźć się kilku ,którzy wogle się nie znają ale piszą aby pisać? n/c

- Ghost
- Świeżak
Może i nie jest to najlepszy wybór ale jego pytanie brzmiało jak go zdławić i spojrz na forme wypowiedzi leo, tacy ludzie odpychają swoja prostotą od forum! Niedługo to strach będzie zadać jakieś pytanie na tym forum bo i tak zostaniesz potraktowany z góry i Cię wyszydzą.
Wracając do zx6r to jak już PeeYack powiedział kupił go dlatego bo mu się od zawsze podobał i chciał takim jeździć, a że chce go zdławić to już jego sprawa ,może ma jakieś obawy przed jego kucykami :]
Ja akurat za bardzo nie znam się na tym jak go można zdławić, ale też nie pisze mu głupich postów żeby sobie kupił hulajnogę albo zdjął łańcuch
Takie tam moje zdanie
Wracając do zx6r to jak już PeeYack powiedział kupił go dlatego bo mu się od zawsze podobał i chciał takim jeździć, a że chce go zdławić to już jego sprawa ,może ma jakieś obawy przed jego kucykami :]
Ja akurat za bardzo nie znam się na tym jak go można zdławić, ale też nie pisze mu głupich postów żeby sobie kupił hulajnogę albo zdjął łańcuch
Takie tam moje zdanie
- Ghost
- Świeżak
popatrz jak sa zdławione skutry i inne maszynki i zastosuj cos u siebie
zwezone dysze w gazniku...
przerobiony wydech...
mysle ze znajdziesz cos co dasz rade zrobic jezeli "boisz" sie przyspieszenia to moze warto pomyslec nad zmiana zebatek, wradzie wtedy v-max bedzie wieksze ale za to wolniej bedzie przyspieszał
zwezone dysze w gazniku...
przerobiony wydech...
mysle ze znajdziesz cos co dasz rade zrobic jezeli "boisz" sie przyspieszenia to moze warto pomyslec nad zmiana zebatek, wradzie wtedy v-max bedzie wieksze ale za to wolniej bedzie przyspieszał
- po_prostu_ja
- Świeżak
Ojej... nie kłóćcie się... Myślałem, że będzie więcej postów podobnych do postów lea.... (po napisaniu pierwszego postu użyłem funkcji 'szukaj'... i znalazłem tego od Triumph'a...
)
Zadzwonię jutro do jakiegoś serwisu kawasaki i się dowiem co i jak... tak będzie lepiej... W sumie moja Ninja się dobrze sprawuje (w moich rękach) i bez dławienia (JAKO TURYSTYK!
), może obejdzie się bez tego. Wczoraj wróciłem znad morza cały i zdrowy więc chyba ok. W końcu nie trzeba każdego silnika kręcić na maxa. Dodam tylko tyle, że z 500-tkami się bawiłem już wcześniej a klasa 600 to chyba max na nasze drogi, nie?
A co do hulajnogi to moja córka kiedyś miała więc nie potrzebuje, leo...
Thrillco, żona była wniebowzięta po pierwszej przejażdżce
i dlatego kupiliśmy ten motorek.
Dzieki dla Bunny’ego, Ghosta i po_prostu_ja.
Jak coś nowego sie dowiem to dam wam znać.
Pozdrawiam.

A co do hulajnogi to moja córka kiedyś miała więc nie potrzebuje, leo...
Thrillco, żona była wniebowzięta po pierwszej przejażdżce

Dzieki dla Bunny’ego, Ghosta i po_prostu_ja.

Jak coś nowego sie dowiem to dam wam znać.

Pozdrawiam.
- PeeYack
- Świeżak
pytanie na marginesie: to do czego byście zaliczyli ZX9 ? hy? ścigacz czy turystyk? no prosze o opinie (w końcu to prawie taka sama maszyna)
a mi się akurat podoba prawie każdy ZX i kiedyś właśnie mam zamiar coś takiego sobie sprawić, a raczej napewno też bym go nie używał do wyścigów. Zresztą nie rozumiem was, większość w tym kraju kupuje R1 i do czego go używa? (oprócz lansu pod knajpą) a przy tym jakoś się tak nie burzycie. Jak ktoś to lubi to po co mu bronić i schodzić z tematu?
A dodatkowo gratuluje tego, że facet zadał całkiem normalne pytanie, nie uważam żeby było coś w nim nie tak, pytał się poważnie i o istotną rzecz, a wy go od razu jedziecie. Pytanie jak dla mnie całkiem na miejscu i grzecznie by było odpowiedzieć w takiej formie w jakiej było pytanie.
Co do tematu, to ja bym proponowal zakupić dynojety, tym można by było zmienić charakterystyke silnika i mógłby się on wtedy jeszcze bardziej nadawać do turystyki. (akurat widziałem niejedną opinię o ZX6 i używali go ludzie właśnie do turystyki i nie narzekali na niego, i niech ktoś powie że on jest stricle sportowy). (ps. pomysł z dynojetami już komuś podsuwał właśnie Evil)
a mi się akurat podoba prawie każdy ZX i kiedyś właśnie mam zamiar coś takiego sobie sprawić, a raczej napewno też bym go nie używał do wyścigów. Zresztą nie rozumiem was, większość w tym kraju kupuje R1 i do czego go używa? (oprócz lansu pod knajpą) a przy tym jakoś się tak nie burzycie. Jak ktoś to lubi to po co mu bronić i schodzić z tematu?
A dodatkowo gratuluje tego, że facet zadał całkiem normalne pytanie, nie uważam żeby było coś w nim nie tak, pytał się poważnie i o istotną rzecz, a wy go od razu jedziecie. Pytanie jak dla mnie całkiem na miejscu i grzecznie by było odpowiedzieć w takiej formie w jakiej było pytanie.
Co do tematu, to ja bym proponowal zakupić dynojety, tym można by było zmienić charakterystyke silnika i mógłby się on wtedy jeszcze bardziej nadawać do turystyki. (akurat widziałem niejedną opinię o ZX6 i używali go ludzie właśnie do turystyki i nie narzekali na niego, i niech ktoś powie że on jest stricle sportowy). (ps. pomysł z dynojetami już komuś podsuwał właśnie Evil)
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości