Zobacz wątek - sprzęgło problem!
NAS Analytics TAG

sprzęgło problem!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

sprzęgło problem!

Postprzez flatfuel » 29/9/2007, 15:42

witam wszystkich. mam pewien problem, kupilem jakis czas temu motocykl ( triumpha daytone), byl po wypadku ale silnik byl na chodzie ( nic z czesci mechanicznych nie bylo nawet rysniete). motocykl juz zostal zlozony i wszystko gra oprocz sprzegla, ktore w ogole nie zalapuje. kiedy wciskam sprzeglo chodzi ono bardzo luzno, ze az prawie klamka nie odbija. co to moze byc za usterka? mozliwe ze podczas wypadku sprzeglo sie zaczopowalo, ale czy to ma pozniej takie nastepstwa? prosze o pomoc.
flatfuel
Świeżak

Postprzez konan » 29/9/2007, 15:57

a próbowałeś wyregulować linkę sprzęgło albo sprzęgło??
Nienawidze anty motocyklistów co życzą nam źle ;/;/ fan streetbike moto gp fmx/sm/mx/MP i ME/

Obrazek (otwórz link)Im
konan
Świeżak

Postprzez flatfuel » 2/10/2007, 22:58

tak. linka nie ma tu nic do rzeczy. nawet bez linki ta wajcha chodzi luzno jak nie wiem/ pzdr
flatfuel
Świeżak

Postprzez jasql » 2/10/2007, 23:36

Sprawdz jak wyglada popychacz
Puling rod (Numer 1 na zdjeciu)
I pisz troche jasniej, bo bardzo ciezko sie domyslac o co tobie chodzi.
Załączniki
2.JPG
2.JPG (28.81 KiB) PrzeglÄ…dane 1929 razy
1.JPG
1.JPG (34.63 KiB) PrzeglÄ…dane 1929 razy
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
jasql
Bywalec

Postprzez flatfuel » 13/10/2007, 15:06

witam. rozkrecilem sprzeglo. czy sprzegło moze sie "wsuwac" w strone silnika a pozniej wysuwac? poniwaz popychacz w momencie naciskania na klamke sprzegla pracuje, ale pracuje w pustej przestrzeni i wyglada to tak jak by ta "puszka" sprzegła byla caly czaas wbita. czy kto s mi moze cos poradzic? dzieki jasql za podpowiedz!!
flatfuel
Świeżak

Postprzez jasql » 13/10/2007, 16:05

ta najwieksza czesc na rysunku z kolem zebatym musi byc "na sztywno" mie moze wykonywac ruchow wzdluz walka. a caly koszyk, ktory jest w srodku tego "duzego" powinien wchodzic do srodka. Jednak sila, potrzebna do wepchniecia go w srodek powinna duc bardzo duza. Reka raczej nie powinienes go ruszyc (nie mowie o klamce).
Jezeli "to duze" jest sztywno a "to mw srodku" chodzi luzno moze masz cos ze sprezynami ?
jasql
Bywalec

Postprzez flatfuel » 16/10/2007, 19:14

tylko ze u mnie jest pewna roznica. popychacz popycha sprzegło ze strony zewnetrznej (czyli od prawej strony motoru) a tu nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze od wewnatrz silnika.w miejscu gdzie u Ciebie na rysunku jest sruba u mnie miejsce na styk popychacza z koszem. i to wlasnie miejsce jest jak gdyby wbite do srodka tak ze popychacz moze popychac i wracac do pozycji wyjscie luzno.wiem ze ciezko jest zrozumiec moj opis ale niestety sie nie znam na tyle zeby moc byc precyzyjnym.wielkie dzieki za odpowiedzi
flatfuel
Świeżak

Postprzez jasql » 16/10/2007, 19:36

To jest z serwisowki Daytony 955 z 2002r.
Caly mechanizm popychajacy jest z prawej strony wbudowany w pokrywe.
Mi sie wydaje, ze cos zle masz zlozone, albo zapomniales wlozyc jakiejs czesci. :cry:
jasql
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê