problem z odpaleniem yamahy wr 400 f
• Strona 1 z 1
problem z odpaleniem yamahy wr 400 f
Witam
Jestem posiadaczem yamahy wr 400 f , ogólnie dobry sprzecik ale po remoncie silnika (miałem wybuch w silniku nie ciekawa sprawa) mam problem z odpalniem , kopie go i kopie i nic . Na pych odpala , pojeżdze dłuższa chwile , zgasze i wtedy z kopa odpala . Sprzęcik postoji w garażu dobe dwie i znów jest problem z odpaleniem . Wymieniłem świece nic nie dało . Powtarzam przed remontem za drugim kopniakiem bez problemu palił . Czy to jest problem z ustawieniem gaźnika , czy co ???
Jak coś dzięki z góry za pomoc i Pozdro .
Czorny
Jestem posiadaczem yamahy wr 400 f , ogólnie dobry sprzecik ale po remoncie silnika (miałem wybuch w silniku nie ciekawa sprawa) mam problem z odpalniem , kopie go i kopie i nic . Na pych odpala , pojeżdze dłuższa chwile , zgasze i wtedy z kopa odpala . Sprzęcik postoji w garażu dobe dwie i znów jest problem z odpaleniem . Wymieniłem świece nic nie dało . Powtarzam przed remontem za drugim kopniakiem bez problemu palił . Czy to jest problem z ustawieniem gaźnika , czy co ???
Jak coś dzięki z góry za pomoc i Pozdro .
Czorny
- czorny
- Świeżak
Najprawdopodobniej gaźnik trzeba wyregulować, skoro na pych odpala i jak sie rozgrzeje to odpala na kopa.
Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
-
mlody-pawel - Świeżak
Moze byc rowniez problem z zaplonem. Najlepiej bylo by sprawdzic lampa stroboskopowa. Jak ci wybuchl to moglo sie cos przestawic, albo jak skladales silnik przekreciles rozrzad.
A z gaznikiem to ustaw iglice na srodku a srube skladu mieszanki wykrec 1 3/4 obrotu.
A z gaznikiem to ustaw iglice na srodku a srube skladu mieszanki wykrec 1 3/4 obrotu.
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
-
jasql - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości