Zobacz wątek - Tłumiki motocyklowe - pytanie
NAS Analytics TAG

Tłumiki motocyklowe - pytanie

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Tłumiki motocyklowe - pytanie

Postprzez Zywiec » 8/10/2007, 23:16

Witam,

mam pytanie dot. tlumikow - mianowicie: czy montaz tlumika od innego motoru moze spowodowac znaczny spadek mocy? Nie mam na mysli tlumikow uniwersalnych ale np. montaz wydechu dobrej marki od 1200tki do 600tki (lub z motoru o podobnej/takiej samej pojemnosci)

Ceny nowych tlumikow dedykowanych do konkretnego modelu zabijaja, warto zaoszczedzic i wylozyc 1200+ PLN, czy nie warto przeplacac i rozsadniej jest kupic uzywke za 600-700?

Slyszalem na ten temat wiele opinii i chce poznac tez Wasze zdanie.

Pozdrawiam,
Piotr
Zywiec
Świeżak

Postprzez spazz » 9/10/2007, 06:21

nowy dedykowany.
spazz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Master_PiT » 9/10/2007, 21:27

wiesz stare tlumiki moga juz byc felerne,co z tego ze ktos ci powie ze zrobil na nim tylko 1000 czy tam 2000km,skoro ty tego nie wiesz a on moze sciemniac,warto zaplacic 2xwiecej i miec pewnosc ze nowy niz kupic stary po czym moto moze jeszcze gorzej chodzic...
Byłem na mszy...
Kobieta w ławce obok zapaliła papierosa...
Jak to zobaczyłem to mi piwo wypadło z ręki...
Master_PiT
Świeżak

Postprzez carillo » 13/10/2007, 13:31

zamontuj, pojedź na hamownie i wyjdzie szydło z worka. Niezależnie czy wstawisz nowy czy używany - od tego czy innego modelu - prawdę powie hamownia.
Nie masz gdzie zmierzyć (zbadać ) ? lub nie stać cię na kupienie tego wydechu, który po badaniu okaże się klapą ? odpowiedz sobie więc sam czy warto kupić używany "do dupy" czy nowy lub używany ale dedykowany do twego sprzętu. Twoja kasa - twój wybór.
Jeśli chodzi o trwałość - wiadomo że nowy lepiej.

ps. dedykowany dedykowanemu też nierówny, każdy z nich może dać trochę mocy tylko czy dostaniesz ją tam gdzie jej (przy cywilnej jeździe) potrzebujesz czy może znajduje sie przy czerwonej kresce obrotomierza to już inna sprawa.
Do czego tobie motor a do czego tłumik? - odpowiedzi na te dwa pytania musza być zgodne, muszą się pokrywać jeśli chciałbyś aby dokonany przez ciebie wybór można było nazwać śwaidomym i przede wszystkim - zasadnym.
Narka!!!
*:)* IM SZYBCIEJ - TYM SZYBCIEJ *:)*
carillo
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości

na górê