Problem z rozrusznikiem w Suzuki Gs500
• Strona 1 z 1
Problem z rozrusznikiem w Suzuki Gs500
Witam
Mam problem z rozrusznikiem w GS500 suzuki. Jak nacisakm guzik to zaczyna kręcić i staje tak momentalnie - mowa oczywiście o rozruszniku. Czasami dłużej zakręci a czasami krócej a czasami odrazu słysze że nie chce sie obrócić. Objaw ten nasila sie jak silnik jest nagrzany. Rozbierałem rozrusznik sprawdziłem tuleje i nasmarowałem je wyczyściłem komutator. Niestety nic to nie pomogło. Może ktos spotkał sie z takim problemem i wie co zrobić. Z góry wielkie dzieki.
Mam problem z rozrusznikiem w GS500 suzuki. Jak nacisakm guzik to zaczyna kręcić i staje tak momentalnie - mowa oczywiście o rozruszniku. Czasami dłużej zakręci a czasami krócej a czasami odrazu słysze że nie chce sie obrócić. Objaw ten nasila sie jak silnik jest nagrzany. Rozbierałem rozrusznik sprawdziłem tuleje i nasmarowałem je wyczyściłem komutator. Niestety nic to nie pomogło. Może ktos spotkał sie z takim problemem i wie co zrobić. Z góry wielkie dzieki.
- berberys
- Świeżak
A sprawdzałęś akumulator. To że rozrusznik nie chce krecic to nie koniecznie musi byc wina rozrusznika. Może akumulator masz słaby i nie ma siły kręcic. Proponuję podłączyć inny akumulator albo na kablach pod akumulatorem samochodu spróbuj i wtedy zobaczysz. Jak pod kablami albo na innym akumulatorze bedzie krecił normalnie to akumulator do wymiany.
GS 500E, 91r -> CBR 600 F2 | http://bikepics.com/members/blatomasz/93cbr600/
-
blatomasz - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości