Stukanie w FZ6
• Strona 1 z 1
Stukanie w FZ6
Witam
Przy orotach powuzej 8 tys, gdy go trzymam przed wyprzedzaniem slysze z przedniego zawieszenia dziwne bzyczenie jakby 0,5 kilogramowa mucha wleciala do plastikowej butelki
)). Co to moze byc ??
Przy orotach powuzej 8 tys, gdy go trzymam przed wyprzedzaniem slysze z przedniego zawieszenia dziwne bzyczenie jakby 0,5 kilogramowa mucha wleciala do plastikowej butelki

-
wokib - Świeżak
Hmm... niezłe musisz mieć ucho skoro uważasz, ze to z przedniego zawieszenia 

TWOJA RIZOMA (otwórz link)
- musieli
- Świeżak
Miałem to samo i przy dokładnie tych samych obrotach. Podejrzewałem ze to z owiewki te brzeczenia wkurzające idą. Rozkrecałem, sprawdzałem i skrecałem całą 2 razy aż pewnego razu dokrecili mi w serwisie łożysko głowki ramy bo luz miało i brzeczenia nie ma, zniknął. Problem sie rozwiązał.
Podobno odkręcanie sie łożyska w FZ6 to częsta sprawa. Pozdrawiam.

<< FZ6'04 >>
-
siekier - Świeżak
Stukanie w FZ6
Witam. Przy mojej FZ6 też usłyszałem ten dzwiek " muchy w butelce"
powyżej 8tys. obrotów. Jak poradzisz sobie z tym wokib to daj znać, też bede musiał zając sie tym. 

-
Piotras FZ6 - Świeżak
Trzeba zdjąć górną półkę przedniego zawieszenia - pod nia są nakrętki łożyska głowki ramy. Z racji braku narzedzi i wprawy oddałem motocykl do serwisu, przy okazji podokręcali jeszcze kilka innych rzeczy
30 minut to zajęło.

<< FZ6'04 >>
-
siekier - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości