Zobacz wÄ…tek - Kawasaki problem
NAS Analytics TAG

Kawasaki problem

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Kawasaki problem

Postprzez goOly19 » 15/8/2007, 08:51

Witam szukam odpowiedzi na nurtujace mnie pytani: dlaczego moja kawa nie chce odpalac po przejechaniu dluzszego odcinka (dopiero co odebralem z regulacji zaworwó, wczesniej robilem synch gaznikow) nic jednak w 100 % nie pomoglo ;/ czy zna ktos moze odp? akumulator jest moze i slaby ale dosc mocno na poczatku kreci i powinnien od razu zalapac ale nic z tego czzasem odpali ok czasem troszke dluzej krecic trzeba;/ czekam na odp;/ gdzie sie z tym zgloscic z tym problemem pozdro
929 dlaczego honda ? bo .... HONDA TO HONDA;D
goOly19
Świeżak

Postprzez rolka » 21/8/2007, 02:38

prawdopodobnie szwankuje czujnik obrotow walu korbowodowego nie jest do konca zepsuty ale ma juz oznaki zuzycia
a nie ma jakich kolwiek zawachan silnika w czasie jazdy?
rolka
Świeżak

Postprzez goOly19 » 21/8/2007, 15:18

hmmm silnik pracuje dobrze nie ma zadnych dziur w obrotach a ni zawachan. Bardziej bym obstawiał hmmm sam nie wiem :) wymienilem akumulator i gasze go na wyzszych obrotach to teraz pali lepiej i chyba problem znikl... ale narazie jeszcze to testuje. Pozdrawiam
929 dlaczego honda ? bo .... HONDA TO HONDA;D
goOly19
Świeżak

Postprzez yoyopfk » 22/8/2007, 09:42

Ja w swojej zx6r miałem podobny problem.
Pomogło wyłączanie świateł plus lekkie odkręcenie manetki.
Zauwarzyłem , że gdzieś jest spadek napięcia w instalacji elek. po włączeniu świateł i to zapewne jest powodem.
Spróbuj w ten sposób. Może i Tobie pomoże
Pozdro!
yoyopfk
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê