Jakie części pasują do F4I SPORT 2001
• Strona 1 z 1
Jakie części pasują do F4I SPORT 2001
Cześć koledzy.
Ostatnio miałem kolizję swoim moto F4I SPORT 2001 . Frajer wyjechał mi samochodem. Winę przyznali na mnie, a teraz z własnej kieszeni trzeba naprawić perełkę.
Nie zagłębiałem się w tajniki motoryzacji, streetfighter, naked, stunt itd. (jakieś pojęcie mam, ale nie za wielkie).
Chciałbym, żebyście podpowiedzieli mi jakie elementy z F4/F4i pasują do F4i SPORT. Może wgl. warto zwrócić uwagę na inne modele lub marki ścigaczy. Ciężko jest coś dorwać oryginalnego do SPORT'a, a do F4i/F4 jest tego więcej...
Generalnie chodzi mi o to, że do wymiany mam:
- wszystkie plastiki
- stelaż
- lampy
- lagi (trochę krzywe - warto prostować?)
- chłodnica (wyrwany korek do połowy - warto spawać?)
Cały przód jest bardzo drogi do F4i SPORT - czacha z reflektorem to koszt ok. 800-900zł.
Mam reflektor cały tylko szybka osłaniająca jest popękana, a tego raczej nie dokupię oddzielnie? Może warto założyć jakiś POLISPORT LMX czy coś innego?
LiczÄ™ na waszÄ… pomoc. Pozdro
Ostatnio miałem kolizję swoim moto F4I SPORT 2001 . Frajer wyjechał mi samochodem. Winę przyznali na mnie, a teraz z własnej kieszeni trzeba naprawić perełkę.
Nie zagłębiałem się w tajniki motoryzacji, streetfighter, naked, stunt itd. (jakieś pojęcie mam, ale nie za wielkie).
Chciałbym, żebyście podpowiedzieli mi jakie elementy z F4/F4i pasują do F4i SPORT. Może wgl. warto zwrócić uwagę na inne modele lub marki ścigaczy. Ciężko jest coś dorwać oryginalnego do SPORT'a, a do F4i/F4 jest tego więcej...
Generalnie chodzi mi o to, że do wymiany mam:
- wszystkie plastiki
- stelaż
- lampy
- lagi (trochę krzywe - warto prostować?)
- chłodnica (wyrwany korek do połowy - warto spawać?)
Cały przód jest bardzo drogi do F4i SPORT - czacha z reflektorem to koszt ok. 800-900zł.
Mam reflektor cały tylko szybka osłaniająca jest popękana, a tego raczej nie dokupię oddzielnie? Może warto założyć jakiś POLISPORT LMX czy coś innego?
LiczÄ™ na waszÄ… pomoc. Pozdro
- Załączniki
-
- 5.jpg (38.44 KiB) PrzeglÄ…dane 1920 razy
-
- 4.jpg (36.35 KiB) PrzeglÄ…dane 1920 razy
-
- 3.jpg (35.69 KiB) PrzeglÄ…dane 1920 razy
-
- 2.jpg (23.57 KiB) PrzeglÄ…dane 1920 razy
-
- 1.jpg (48.64 KiB) PrzeglÄ…dane 1920 razy
Ostatnio edytowano 19/2/2016, 13:41 przez 2Le, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
- 2Le
- Świeżak
rosiboj napisał(a):Przy 15 letnim motocyklu i takich stratach zastanawialbym sie czy nie taniej jest go sprzedac na zlom/czesci i kupic nowy
Na części będę go wieki sprzedawać, a moto na prawdę w dobrym stanie. Silnik, skrzynia bardzo ładnie pracują. Tylnie zawieszenie i napęd też są OK. Poza tym ciekawo czy 4tyś. bym dostał za moto.
- 2Le
- Świeżak
Jeżeli jest dużo zniszczeń czasem warto kupić motocykl z papierami zagranicznymi na przekładkę części. Co do lag to zobacz po ile są używki, może się nie opłacać.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
SpeedyGonzales napisał(a):Jeżeli jest dużo zniszczeń czasem warto kupić motocykl z papierami zagranicznymi na przekładkę części. Co do lag to zobacz po ile są używki, może się nie opłacać.
Przekładka odpada bo się nie opłaca, a lagi kupić używane to koszt ok 500-700zł. Natomiast prostowanie moich to koszt 200zł - tylko ciekawo jak później moto reaguje i jak z ich wytrzymałością
Co do plastików to może ktoś się wypowiedzieć?
- 2Le
- Świeżak
bardzo podobne są f3, sam mam taką a kolega ma f4 i niby tak mniej wiecej mozna by co nieco dopasowac. ja na Twoim miejscu poszukał bym czegos z zatartym silnikiem lub cos w tym stylu
- michalplock1993
- Świeżak
michalplock1993 napisał(a):bardzo podobne są f3, sam mam taką a kolega ma f4 i niby tak mniej wiecej mozna by co nieco dopasowac. ja na Twoim miejscu poszukał bym czegos z zatartym silnikiem lub cos w tym stylu
Podpytałem kilku ludzi i słyszałem, że chyba od f4 w dól owiewki nie pasują do mojej f4i sport. Poszukać czegoś z zatartym silnikiem to całkiem dobra myśl. Wczoraj przeglądałem internety, ale nic nie znalazłem - cierpliwości i pokory trzeba .
Może macie jeszcze jakieś propozycję? Możecie się wypowiedzieć na temat tego co napisałem w pierwszym poście? Mało ludzi coś zagląda na te forum, kiedyś było inaczej.
- 2Le
- Świeżak
Kirgeron napisał(a):Pokaż z ciekawości zdjęcia rozbitego moto. Zazwyczaj wychodzi drożej, niż się spodziewasz. Wywaliłem szlifa na 600RR, myślałem, że w 1500 zł się zmieszczę, a wyszło 4000 zł.
Myślę, że do 2000zł. bym się zamknął - możliwe, że załatwię lagi z f4 po okazyjnej cenie (niemniej jednak chciałbym wiedzieć co sądzicie o prostowaniu), a pomaluję u wuja za free.
Zdjęcia dodane w pierwszym poście jak i w tym.
Ponawiam pytanie z pierwszego postu.
- Załączniki
-
- 9.jpg (54.34 KiB) PrzeglÄ…dane 1911 razy
-
- 8.jpg (28.8 KiB) PrzeglÄ…dane 1911 razy
-
- 7.jpg (47.45 KiB) PrzeglÄ…dane 1911 razy
-
- 6.jpg (41.04 KiB) PrzeglÄ…dane 1911 razy
- 2Le
- Świeżak
Nie wygląda to dobrze... Moze ogarnij najpierw te lagi jakos po taniości i sprawdz czy to będzie jeszcze prosto jechac. Nie wiem czy tak sie wyrobisz do 2tys. Moj kolega lekko szlifnął swojego, przy nieduzej predkosci i troche go to wyniosło
- michalplock1993
- Świeżak
michalplock1993 napisał(a):Nie wygląda to dobrze... Moze ogarnij najpierw te lagi jakos po taniości i sprawdz czy to będzie jeszcze prosto jechac. Nie wiem czy tak sie wyrobisz do 2tys. Moj kolega lekko szlifnął swojego, przy nieduzej predkosci i troche go to wyniosło
W sobotę jadę wymienić lagi i sprawdzić czy jedzie prosto. 2 tyś. tak liczyłem nie obejmując kosztów czachy i reflektora - myślałem o jakimś zamienniku UFO czy LMX. Jak pisałem w pierwszym poście mam reflektor cały tylko zbita szybka osłaniająca, a tego raczej nigdzie nie dokupię. Co sądzicie o tym? Jakie lagi jeszcze z innych moto pasują, a są dość tanie? Jeszcze raz wracam do tego prostowania, liczę, że wypowiecie się na ten temat. Dam radę jakoś wyprostować bak (widać na zdjęciu)?
- 2Le
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości