ZapalajÄ…ca siÄ™ kontrolka na czerwono w CBR F4i
• Strona 1 z 1
ZapalajÄ…ca siÄ™ kontrolka na czerwono w CBR F4i
Witam, proszę o pomoc, mianowicie zapala się kontrolka jak w temacie od czujnika ciśnienia oleju, przykład jak moto się nagrzeje ok. 80 stopni i zejdzie poniżej 1,3 tys obrotów to zapala się czerwona kontrolka , jak dodam delikatnie gazu to kontrolka gaśnie . Dałem do serwisu i sami nie wiedzą co jest, niby ciśnienie jest mniejsze o 0,2 bar od normy, dolną misę odkręcili nie było nic niepokojącego, czujnik niby dobry po ich słowach. Kontrolka zaczęła się zaświecać jak przejechałem 50 km po wymianie oleju , jak odpalę moto i dodam delikatnie gazu 3 tys obrotów to zejdzie olej do połowy okienka, rocznik 2003 , proszę o pomoc gdzie szukać przyczyny? Co zrobić , żeby ta kontrolka się nie zapalała? Pozdrawiam
- marek-moto
- Świeżak
żeby się nie zapalała wykręć żaróweczkę!
Po 1 zły dział.
Po 2 jaki olej zalałeś ??
po 3 skoro cisnienei jest poniżej normy to logiczne jest, że zaswieca się kontrolka informująca o zbyt niskim cisnieniu.
po 4 dziwny serwis który mierzy za niskie cisnienei ale "nie widzi nic niepokojacego".
Po 1 zły dział.
Po 2 jaki olej zalałeś ??
po 3 skoro cisnienei jest poniżej normy to logiczne jest, że zaswieca się kontrolka informująca o zbyt niskim cisnieniu.
po 4 dziwny serwis który mierzy za niskie cisnienei ale "nie widzi nic niepokojacego".
-
Croowab - Bywalec
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
bardzo prawdopodobne.
Silnik zalany 20w40 zapewne dla wyciszenia i zmniejszenie spalania oleju..
generalnie remont na 90%
Silnik zalany 20w40 zapewne dla wyciszenia i zmniejszenie spalania oleju..
generalnie remont na 90%
-
Croowab - Bywalec
- marek-moto
- Świeżak
Zaświeca się tylko czerwona kontrolka przy obrotach poniżej 1,3 tys przy biegu jałowym , jak dodam delikatnie gazu gdzie przekroczy próg 1,3 tys. obrotów to kontrolka gaśnie.
- marek-moto
- Świeżak
- Onlease14474
- Świeżak
Koledzy czy jest możliwość, że ta kontrolka zapala się, bo jest coś nie tak z napięciem?
Patrzyłem dziś miernikiem baterie w spoczynku i ma wartość 12,61 V, a jak podłącze do moto to po kilku odpaleniach ciężko odpala .
Patrzyłem dziś miernikiem baterie w spoczynku i ma wartość 12,61 V, a jak podłącze do moto to po kilku odpaleniach ciężko odpala .
- marek-moto
- Świeżak
marek-moto napisał(a):Koledzy czy jest możliwość, że ta kontrolka zapala się, bo jest coś nie tak z napięciem?
Jeżeli już, to może być gdzieś zwarcie do masy na przewodach od czujnika. Ale wtedy po prostu by świeciła non stop, nie tylko w pewnych warunkach.
Co do akumulatora, amperomierz w łapę, zmierzyć pobierany prąd jałowy i wszystko wyjdzie.
Jak? Odpinasz minusową klemę z aku i wpinasz amperomierz pomiędzy minusowy biegun aku i minusową klemę. Wiele sprzętu w moto do podtrzymania nie ma, więc te 20mA to max jaki powinieneś mieć, nawet mając alarm.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości