Efekt szimi
• Strona 1 z 1
Efekt szimi
Witam
Mam pytanko czy montarz amortyzatora skrętu wyleczy moto z efektu szimi , ewentualnie czy jest jakieś inne (nie ukrywam że tańsze) rozwiazanie tego problemu
Mam pytanko czy montarz amortyzatora skrętu wyleczy moto z efektu szimi , ewentualnie czy jest jakieś inne (nie ukrywam że tańsze) rozwiazanie tego problemu
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
wiesz, na dobry początek porządne obciążniki na końcach kiery zamontuj. napisz jakie to moto i kiedy się shimmy pojawia. bo na zawsze to tylko amor skrętu wyleczy maszynę z tego.
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
amor skretu jest naprawde najlepszym rozwiazaniem... troche mniej imprez... troche wiecej ciulania... tylko nie oszczedzaj na waszce... zakup cos i naprawde bedziesz zadowolony... oczywiscie cena zalezy od sprzetu jaki bedziesz chcial kupic i jaki masz... a o drobnostki o ktorych mowil evil tez zadbaj bo to tez wazne sprawy.. zawsze najwazniejsze jest bezpieczenstwo... pozdrawiam
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
no tak zapomniałem napisać, posiadam hondzinke z 97 cbr 600f ostatni rok produkcji modelu f3, przed sezonem została przejrzana i przygotowana do sezonu min. ciśnienie w lagach , łożysko koła przedniego , oponki sa ładne , generalnie mechanicznie ok, ciężko o drugi taki, i kwestia jest jak pozbyć się efektu szimi
P.S coś czuje że prędzej ten sprzedam i kupie inny juz z amorkiem skrętu pozdrawiam i czekam na sugestie
P.S coś czuje że prędzej ten sprzedam i kupie inny juz z amorkiem skrętu pozdrawiam i czekam na sugestie

-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
montaz amora to napewno najlepsze rozwiazanie, aczkolwiek mi udalo sie zminimalizowac ten efekt po przez dobranie troche miekszego oleju do lagow i pozniej dlugim przelewaniem, odciaganiem - znaczy metoda prob i bledow zwiazana z ustawieniem poziomu oleju.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
trzymalem i to bardzo mocno
... nawet staralem sie troche "wdrapac" na bak zeby jakos dociazyc przod
i niestety nie pomoglo.... kumpel z ktorym jechalem tez tak mial (jechal na Z750)

bedzie dobrze... i jest bardzo dobrze.... Z'etek xD
-
owad - Świeżak
owad napisał(a):a ja wtrace pytanko, czy amor skretu pomoze w nakedzie (hornet 600), bo przy 220 zaczynalo sie delikatne shimmy... (droga rowna, technicznie wszystko miodzio)
lol - jak siÄ™ jedzie 220km/h na naked bike'u ?
chowasz siÄ™ za liczniki ? czy jak

-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości