Efekt szimi
			 • Strona 1 z 1

Efekt szimi
Witam
Mam pytanko czy montarz amortyzatora skrętu wyleczy moto z efektu szimi , ewentualnie czy jest jakieś inne (nie ukrywam że tańsze) rozwiazanie tego problemu

Mam pytanko czy montarz amortyzatora skrętu wyleczy moto z efektu szimi , ewentualnie czy jest jakieś inne (nie ukrywam że tańsze) rozwiazanie tego problemu
- 

kosta
- VIP Åšcigacz.pl
wiesz, na dobry początek porządne obciążniki na końcach kiery zamontuj. napisz jakie to moto i kiedy się shimmy pojawia. bo na zawsze to tylko amor skrętu wyleczy maszynę z tego.
				1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
			2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
amor skretu jest naprawde najlepszym rozwiazaniem... troche mniej imprez... troche wiecej ciulania... tylko nie oszczedzaj na waszce... zakup cos i naprawde bedziesz zadowolony... oczywiscie cena zalezy od sprzetu jaki bedziesz chcial kupic i jaki masz... a o drobnostki o ktorych mowil evil tez zadbaj bo to tez wazne sprawy.. zawsze najwazniejsze jest bezpieczenstwo... pozdrawiam

- 

Leg1oN
- VIP Åšcigacz.pl
no tak zapomniałem napisać, posiadam hondzinke z 97 cbr 600f ostatni rok produkcji modelu f3, przed sezonem została przejrzana i przygotowana do sezonu min. ciśnienie w lagach , łożysko koła przedniego , oponki sa ładne , generalnie mechanicznie ok, ciężko o drugi taki, i kwestia jest jak pozbyć się efektu szimi
P.S coś czuje że prędzej ten sprzedam i kupie inny juz z amorkiem skrętu pozdrawiam i czekam na sugestie

P.S coś czuje że prędzej ten sprzedam i kupie inny juz z amorkiem skrętu pozdrawiam i czekam na sugestie

- 

kosta
- VIP Åšcigacz.pl
montaz amora to napewno najlepsze rozwiazanie, aczkolwiek mi udalo sie zminimalizowac ten efekt po przez dobranie troche miekszego oleju do lagow i pozniej dlugim przelewaniem, odciaganiem - znaczy metoda prob i bledow zwiazana z ustawieniem poziomu oleju.
				Honda VFR 800 FI
			- 

elco
- Moderator
trzymalem i to bardzo mocno  ... nawet staralem sie troche "wdrapac" na bak zeby jakos dociazyc przod
 ... nawet staralem sie troche "wdrapac" na bak zeby jakos dociazyc przod  i niestety nie pomoglo.... kumpel z ktorym jechalem tez tak mial (jechal na Z750)
 i niestety nie pomoglo.... kumpel z ktorym jechalem tez tak mial (jechal na Z750)
				 ... nawet staralem sie troche "wdrapac" na bak zeby jakos dociazyc przod
 ... nawet staralem sie troche "wdrapac" na bak zeby jakos dociazyc przod  i niestety nie pomoglo.... kumpel z ktorym jechalem tez tak mial (jechal na Z750)
 i niestety nie pomoglo.... kumpel z ktorym jechalem tez tak mial (jechal na Z750)bedzie dobrze... i jest bardzo dobrze.... Z'etek xD
			- 

owad
- Świeżak
owad napisał(a):a ja wtrace pytanko, czy amor skretu pomoze w nakedzie (hornet 600), bo przy 220 zaczynalo sie delikatne shimmy... (droga rowna, technicznie wszystko miodzio)
lol - jak siÄ™ jedzie 220km/h na naked bike'u ?
chowasz siÄ™ za liczniki ? czy jak
 ?
 ?- 

cezare
- VIP Åšcigacz.pl
			 • Strona 1 z 1

Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości