Problem: rozrusznik w Yamaha Virago 535 padł...Pytanie:...
• Strona 1 z 1
Problem: rozrusznik w Yamaha Virago 535 padł...Pytanie:...
... Ponieważ nie mogę dostać żadnego używanego a na nowy mnie nie stać, chciałem zapytać czy możliwe jest zastąpienie rozrusznika starego (a jest to Mitsuba SM-13. Wewnętrzny nr nie wiem czy coś powie komuś ale... 13266) rozrusznikiem z innego modelu? Widziałem np. rozrusznik, z zewnątrz identyczny, a był z hondy (niestety nie pamiętam jakiej)...
Czy taka zmiana jest możliwa? Jeśli tylko rozrusznik podejdzie, da się zamontować to czy inne jego parametry nie będą kolidowały z "resztą silnika"? Bardzo proszę o odpowiedź kogoś zorientowanego.
(od razu dodaję, że rozrusznik nie nadaje się do naprawy, regeneracji itp...)
Czy taka zmiana jest możliwa? Jeśli tylko rozrusznik podejdzie, da się zamontować to czy inne jego parametry nie będą kolidowały z "resztą silnika"? Bardzo proszę o odpowiedź kogoś zorientowanego.
(od razu dodaję, że rozrusznik nie nadaje się do naprawy, regeneracji itp...)
Ostatnio edytowano 12/12/2007, 12:23 przez nieprosty, łącznie edytowano 1 raz
Yamaha Virago XV 535
- nieprosty
- Świeżak
Na allegro nie ma części do virago? Aż nie chce mi się wierzyć.
http://www.allegro.pl/item216558065_sil ... o_95_.html A tu pytałeś?
Wiesz, może i się da założyć inny, tylko czy mechanizm załączający będzie pasował. No i musi mieć podobną moc. Albo po prostu być ze sprzęta o podobnej pojemności i charakterystyca silnika. Bo chyba łatwiej obrócić sportowe 600 niż długoskokową v-kę.
Ale to tylko moje przemyślenia. Żadnych doświadczeń w tej materii nie mam. Dlatego radziłbym poszukać jeszcze oryginału. Może jeszcze na www.motoklamoty.pl i dać ogłoszenie na giełdzie u nas w ścigaczu...
A z tego co wiem to nawet poszczególne roczniki Virago miały montowane chyba 2 różne rozruszniki -tyle, że podobno już na oko da się je od siebie odrozróżnić, więc z tym pewnie nie będziesz miał problemu.
http://www.allegro.pl/item216558065_sil ... o_95_.html A tu pytałeś?
Wiesz, może i się da założyć inny, tylko czy mechanizm załączający będzie pasował. No i musi mieć podobną moc. Albo po prostu być ze sprzęta o podobnej pojemności i charakterystyca silnika. Bo chyba łatwiej obrócić sportowe 600 niż długoskokową v-kę.
Ale to tylko moje przemyślenia. Żadnych doświadczeń w tej materii nie mam. Dlatego radziłbym poszukać jeszcze oryginału. Może jeszcze na www.motoklamoty.pl i dać ogłoszenie na giełdzie u nas w ścigaczu...
A z tego co wiem to nawet poszczególne roczniki Virago miały montowane chyba 2 różne rozruszniki -tyle, że podobno już na oko da się je od siebie odrozróżnić, więc z tym pewnie nie będziesz miał problemu.
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości