Zobacz wątek - Problem: rozrusznik w Yamaha Virago 535 padł...Pytanie:...
NAS Analytics TAG

Problem: rozrusznik w Yamaha Virago 535 padł...Pytanie:...

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem: rozrusznik w Yamaha Virago 535 padł...Pytanie:...

Postprzez nieprosty » 23/7/2007, 07:39

... Ponieważ nie mogę dostać żadnego używanego a na nowy mnie nie stać, chciałem zapytać czy możliwe jest zastąpienie rozrusznika starego (a jest to Mitsuba SM-13. Wewnętrzny nr nie wiem czy coś powie komuś ale... 13266) rozrusznikiem z innego modelu? Widziałem np. rozrusznik, z zewnątrz identyczny, a był z hondy (niestety nie pamiętam jakiej)...
Czy taka zmiana jest możliwa? Jeśli tylko rozrusznik podejdzie, da się zamontować to czy inne jego parametry nie będą kolidowały z "resztą silnika"? Bardzo proszę o odpowiedź kogoś zorientowanego.

(od razu dodaję, że rozrusznik nie nadaje się do naprawy, regeneracji itp...)
Ostatnio edytowano 12/12/2007, 12:23 przez nieprosty, łącznie edytowano 1 raz
Yamaha Virago XV 535
nieprosty
Świeżak

Postprzez Grzybu » 23/7/2007, 09:15

Na allegro nie ma części do virago? Aż nie chce mi się wierzyć.
http://www.allegro.pl/item216558065_sil ... o_95_.html A tu pytałeś?

Wiesz, może i się da założyć inny, tylko czy mechanizm załączający będzie pasował. No i musi mieć podobną moc. Albo po prostu być ze sprzęta o podobnej pojemności i charakterystyca silnika. Bo chyba łatwiej obrócić sportowe 600 niż długoskokową v-kę.

Ale to tylko moje przemyślenia. Żadnych doświadczeń w tej materii nie mam. Dlatego radziłbym poszukać jeszcze oryginału. Może jeszcze na www.motoklamoty.pl i dać ogłoszenie na giełdzie u nas w ścigaczu...

A z tego co wiem to nawet poszczególne roczniki Virago miały montowane chyba 2 różne rozruszniki -tyle, że podobno już na oko da się je od siebie odrozróżnić, więc z tym pewnie nie będziesz miał problemu.
Grzybu
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê