GS500 F ... coraz wolniejszy...
• Strona 1 z 1
GS500 F ... coraz wolniejszy...
Siema, ponad miesiąc temu kupiłem gs'a jeszcze na gwarancji od jednego typka, jak zajechałem nim do suzuki to powiedzieli mi ze na gwarancji trzeba wymienić szklanki zaworowe, tak na oko to było jakieś 600km temu... i tak od kiedy mi wymienili te szklanki to z każdym tygodniem moj gs wydaje(a raczej to czuje i widze) mi sie coraz wolniejszy i coraz mniej dynamiczny...
Wiecie moze czy to aby przez wymiane tych "szklanek zaworowych" czy moze przez to ze tankuje BP95, albo poprostu mam jakieÅ› urojenie
ps: to jest moj pierwszy moto
Pozdrawiam
Wiecie moze czy to aby przez wymiane tych "szklanek zaworowych" czy moze przez to ze tankuje BP95, albo poprostu mam jakieÅ› urojenie

ps: to jest moj pierwszy moto
Pozdrawiam
- Dokaz
- Świeżak
od kiedy wymienili mi te szklanki z tygodnia na tydzień według mnie moto coraz wolniej przyśpiesza, jakby już nie ciągnęło tak jak kiedyś... troszkę to dziwne do opisania ale takie odczucia mam... może sie przyzwyczaiłem po prostu ?
bym pojechał z tym do suzuki ale dopóki nie będę mieć jakiś konkretów to przecież oni mnie wyśmieją... :/
bym pojechał z tym do suzuki ale dopóki nie będę mieć jakiś konkretów to przecież oni mnie wyśmieją... :/
- Dokaz
- Świeżak
Moim zdaniem przyzwyczajasz sie do osiagow, ktore nie sa rewelacyjne ale po "kursowej" 250tce z poczatku wydaja sie niezle.
Zrob sobie jakies pomiary w tygodniowych odstepach czasu badz tak jak Lovtza pisze sprawdz ile Ci pociagnie. Bo takie subiektywne odczucia nie sa miarodajne
Zrob sobie jakies pomiary w tygodniowych odstepach czasu badz tak jak Lovtza pisze sprawdz ile Ci pociagnie. Bo takie subiektywne odczucia nie sa miarodajne
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
lmpk napisał(a):mi sie też wydaje czasem ze cebra coraz słabiej ciągnie ale pasażerowie z miękkimi kolanami mówią że jest ok.... to im wierze...
hehehehe właśnie wczoraj brata wieczorkiem przewiozłem

rzeczywiście sie chyba juz przyzwyczaiłem do tego motorka... wiecie gdzie i w jaki sposób można dodać do GSa kilka koni ?

- Dokaz
- Świeżak
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
ja chce dodac koni mojemu GSowi poprzez wymiane na GSXRa 600/750
PS. ostatnio jezdzilem duzo z pasazerem (kilka tygodni ZAWSZE z plecakiem). i jak potem pojechalem sam to mialem wrazenie ze diabel w niego wstapil hehe

PS. ostatnio jezdzilem duzo z pasazerem (kilka tygodni ZAWSZE z plecakiem). i jak potem pojechalem sam to mialem wrazenie ze diabel w niego wstapil hehe
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
MadboY napisał(a):ja chce dodac koni mojemu GSowi poprzez wymiane na GSXRa 600/750
To prawda... Gs'a strasznie zamula pasażer... ścigałem sie kiedyś z typek co miał pasażerkę a ja byłem sam, różnica była kolosalna... został w tyle jak "typowe auto" :/
- Dokaz
- Świeżak
Ale po co zdrapywać cale 500 wystarczy tylko 5, bo zera przecież potem jeszcze wykorzystamyBunny napisał(a):aby zwiększyć moc suzuki GS należy dokleić naklejkę X po GS a także zdrapać '500' i w to miejsce wstawić 600 albo od razu 1000 ;>

- ash
- Świeżak
Ja sie przesiadłem z vtr 250 o której myśłałem że jest naprawde szybka na zzr 600 na początku była walka jakbym siedział na odpalonej rakiecie a teraz odkręcam na max na każdym biegu i wkur..... mnie że tak słabo przyśpiesza
Pewnie to samo dzieje się z tobą a twój gs jest w porządku.

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości